26 / 04 / 2024

ibb yatırımları

ibb yatırımları

Koronavirüs salgını nedeniyle bütçesinde yaklaşık 6.5 milyar lira zarar oluşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, talep ettiği borçlanma yetkisinin tırpanlanması nedeniyle yatırımlarda kısıntıya gidiliyor. 

İBB'nin son 15 yıldaki yatırım ve hizmetleri yayınlandı!

İBB'nin son 15 yıldaki yatırım ve hizmetleri, infografik bir şekilde yayınlandı. İşte İBB'nin son 15 yılda hayata geçirdiği faaliyetler ve projeler...

İBB'nin 2017 bütçesi 42 milyar lira!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 42 milyar lira olarak belirlenen 2017 yılı konsolide bütçesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB’nin kira gelirleri orantısız mı?

Sayıştay 2014 Denetim Raporu’nda İBB’nin kira gelirinin orantısız olduğunun altı çizilen raporda Sayıştay denetçileri bunun nedenini ihale sürecinin şeffaflıktan uzak yürütümesi olarak değerlendirdi.

İBB mühendis yetiştirme akademisi kuracak!

İstanbul Tramvayı projesi kapsamında yerli metro ve tramvay üretimine başlayan İBB, projenin gelişimi için mühendis yetiştirme akademisi kuracak. Ayrıca eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı da sunulacak.

Çekmeköy’e 10 yılda yapılan yatırımların toplamı 340 milyonu buldu!

Çekmeköy İlçesine Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Tanıtım ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy’e 10 yılda yapılan yatırımların toplamı 340 milyon’u bulduğunu söyledi...

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İBB yatırımlarını Doğu'ya çevirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hizmetlerini ve yatırımlarını Doğu ve Güneydoğu illerine de götürmeye başladı. İBB, toplam bedeli yaklaşık 80 milyon lirayı bulan 3 ayrı ihale düzenledi.

İBB ulaşım yatırımları için 5 milyar TL bütçe ayırdı!

Gelecek yıl İstanbul'un Anadolu yakasındaki raylı sistem yatırımlarına ağırlık verilecek. Anadolu yakasındaki raylı sistemler için 1.188.528.000 TL bütçe ayrılırken, Avrupa yakası için ise 832.591.000 TL ayrıldı.

Jones Lang LaSalle'nin Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu!

Jones Lang LaSalle'nin en son yayınladığı Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu’na göre; 2012’de Avrupa Orta Doğu ve Afrika’daki Otel alım/satım hacmi 8,5 Milyar Euro’ya ulaştı...

AYD AVM Yatırımları Konferansı sona erdi!

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) AVM Yatırımları Konferansı’nın beşincisi AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde 6-7 Mart 2013 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı.

AYD AVM Yatırımları Konferansı açılış konuşmaları ile başladı!

Organize Perakende Sektörünün bugünü ve geleceğini tüm yönleriyle ele almak üzere, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen V. AVM Yatırımları Konferansı’nın ikinci günü açılış konuşmaları ile başladı.

AYD AVM Yatırımları Konferansı sektör temsilcilerini buluşturdu!

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı “Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet” başlığı ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerini beşinci kez buluşturuyor

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent İpek tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Hüseyin Yücel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

ibb yatırımları Haberi

ibb yatırımları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinde yaklaşık 6.5 milyar lira zarara yol açtı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB yönetimi, yatırımlarına devam etmek için meclisten borçlanma yetkisi istemek üzere 11 Mayıs tarihinde olağanüstü toplandı.

İBB Meclisi'nde talep edilen 4.3 milyar TL'lik borçlanma talebi, çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu tarafından tırpanlanarak 648 milyon TL'ye düşürüldü.

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi  bütçesine etkisini anlattı. Subaşı, kaynak sıkıntısından dolayı önümüzdeki dönemde yapacakları yatırım sayısını da düşürmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

Bazı yatırımların ise daha önce öngörülen zamanda tamamlanamayabileceğini fakat zamana yayılarak mutlaka bitirileceğini dile getirdi.

“GELİR SIFIR, GİDER ÇOK”

“Kamu kurumlarının para sorunu olmaz, zaman sorunu olur” diye konuşan Subaşı şunları söyledi:

-Bir kamu...