19 / 04 / 2024

İBB Yerli tramvay

İBB Yerli tramvay

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı’nın (Eurasia Rail 2014) girişinde sergilenen İBB’nin ürettiği yüzde yüz yerli ilk tramvayı tanıttı.

İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yaptırılacak olan Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldığı açıklandı. 

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan AK Parti'ye tramvay yanıtı: Anlıyorum, kıskanıyorlar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy-Cibali tramvay hattı için AK Partililerin "Bizim dönemimizde yapıldı" iddiasına yönelik açıklamada bulundu. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda son rötuşlar tamamlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, tramvay projesinin 1 Ocak'ta hizmete açılacağını söyledi. 

İstanbullular müjde! O tramvay yıl sonunda açılıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok önem verdiğimiz metro yatırımlarının sonuçları, bizi çok heyecanlandırıyor. yıl sonunda da Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın 8,8 kilometrelik kısmını vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.

Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı 2020 sonunda tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2020 sonunda tamamlanacağını müjdeledi.

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından planlanan Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak. Hat 10 milyon 500 bin liraya mal olacak...

Zeytinburnu tramvayı yeraltına alınacak!

İBB Meclisi'nde Zeytinburnu’ndan geçen tramvay hattının, yaklaşık 2 kilometresinin yeraltına alınmasıyla ilgili imar planı değişikliği kabul edildi.

İBB Yerli tramvay Haberi

İBB Yerli tramvay


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Ulaşım AŞ’nin tasarlayarak ürettiği tramvayı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte gezen Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerli tramvayın çok başarılı bir proje olduğunu ve araçta uçak teknolojisine yakın, çok ileri bir teknoloji kullanıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Projemiz şu anda Almanya yolcusu, orada fuara katılacak. Bu vagonların bir tanesindeki kablo uzunluğu 30 kilometre ve 10 bin ayrı noktadan bağlantı yapıldı. Bir noktada yanlış bağlansa sistem çalışmaz. Yani bunu sadece bir vagon olarak görmeyelim. Çok ileri teknolojiye sahip özel bir yapı var. Hafif metro özellikli bir vagon, sadece tramvay olarak görmemek lazım. Arkadaşlarımız gerçekten çok güzel bir çalışma yaparak bir mühendislik harikasını ortaya koydular. Yerli olması, tasarımının tamamen bize...