26 / 04 / 2024

idris güllüce inşaat sektörü için neler söyledi

idris güllüce inşaat sektörü için neler söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konut ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "İnşaat sektörü uzun zaman devam eder. Balon söz konusu değil" dedi. Güllüce, Bozcaada için ise "Hayır denirse uyarız, açık çek veriyorum" diye konuştu.

İdris Güllüce: Dönüşüm Yıldırım için mecburiyet!

Estetikten uzak yapıların yerine Yıldırımlıların modern, güvenli ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş yapılarda yaşamalarını sağlayan Yıldırım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile gençleri bir araya getirdi.

İdris Güllüce: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (İMSİAD) düzenlenen toplantıya katıldı.

İdris Güllüce: 7 milyon bina yenilenmeli!

Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSIAD) üyeleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli olduğunu söyledi.

Yunusemre dönüşüm projesine İdris Güllüce'den destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi makamında ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçe için büyük önem arz eden kentsel dönüşüm projesiyle ilgili brifing verdi.

İdris Güllüce: 3. köprünün bitmesi için sandığa gidin!

Güllüce, Boğaz Köprüsü'nü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü ve üçüncü köprüyü yaptırtmak istemeyen bir anlayışla "Bunlar yapılsın, bu memleket yükselsin" diyen anlayış arasında 133 saat sonra bir seçim yaşanacağını söyledi.

İdris Güllüce M’expo projesine destek verdi!

İdris Güllüce, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın fuar projesi M’Expo’ya destek verdi. Bakan Güllüce, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’expo için, “Projelerini getirsinler, onay verelim” ifadelerini kull

İdris Güllüce: 3. köprü inşaatı konut inşaatı kadar basit değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 3.köprüyle ilgili, "Bir sürü detaylar söyleniyor. Bu bir konut inşaatı gibi basit bir şey değil. İşte görüyorsunuz, yol inşaatı devam ediyor" dedi.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm için 1 milyar 350 milyon lira harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da "Kentsel Dönüşüm Aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

İdris Güllüce: Sıfır kilometrelik imar kanunu hazırlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir otelde düzenlenen Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü faaliyetleri açılış toplantısında "İmar Yönetmeliği ve sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu hazırlayıp, inşallah toplumun huzuruna sunacağız" dedi.

İdris Güllüce Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlattı!

Esenler Belediyesi ile AY-BİR'in ortaklaşa düzenlediği konferansta Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlattı. Bakan Güllüce, “Bizim hızlı bir şekilde, ivedilikle insan odaklı güzel şehirler kurmamız lazım” dedi.

İdris Güllüce milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 7 Haziran 2015’te yapılacak milletvekili genel seçimleri için Ak Parti Genel Merkezi'ne giderek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Güllüce, başvurusunu twitterdan duyurdu...

İdris Güllüce Yıldırım kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "2. Bursa İnşaat Zirvesi"nin açılışına katıldı. Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Güllüce "Bursa'da da kentsel dönüşüm çok önemli ve desteğimiz tam" dedi

İdris Güllüce'nin 13 Şubat programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce bugün Uludağ Üniversitesi 2. Bursa İnşaat Zirvesi'ne katılacak.

idris güllüce inşaat sektörü için neler söyledi Haberi

idris güllüce inşaat sektörü için neler söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.


Bakan İdris Güllüce'ye sorulan sorular ve kendisinin verdiği yanıtlar şöyle oldu: 


Kentsel Dönüşüm’de rakamsal duruma önce bakmak istiyorum. Bugün itibariyle Kentsel Dönüşüm kapsamına giren bina sayısı kaç oldu ve bunlardan ne kadarı için adım atıldı?


Ben buradan çıktığımda verdiğim rakamlarda değişim olabilir, çok canlı bir organizasyon bu. Dünkü rakamlara göre, 37 farklı ilde 106 tane Bakanlar Kurulu kararıyla 6931 hektarlık alan riskli alan ilan edilmiş durumda. Bu alanlarda 1 milyon 100 bine yakın kişi yaşamakta. Yaklaşık 164 bin 300 binanın bulunduğu alanlardaki konut sayısı 377 binin üzerindedir. Uygulamaların büyük bir bölümünü yerel yönetimler yürütmektedir. Toplam 821 kurum ve kuruluş riskli yapıları belirlemek üzere lisanslandırılmış durumda. Riskli yapı tespitleriyle...