24 / 04 / 2024

İdris Güllüce: 7 milyon bina yenilenmeli!

İdris Güllüce: 7 milyon bina yenilenmeli!

Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSIAD) üyeleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli olduğunu söyledi.



Kentsel dönüşümdeki rant eleştirilerine yanıt veren Bakan Güllüce, "Şimdi Hatice ablanın bir evi var. Binası eski ve yıkılmak üzere. Belediye onun binasını yıkmış ve yeni bir daire vermiş. Bu rantsal dönüşümse varsın Hatice abla rant kazansın" dedi. 


7 MİLYON RİSKLİ YAPI VAR

Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSIAD) üyeleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli olduğunu söyledi. Deprem konusunda Türkiye'nin gerçeklerini hatırlatan Bakan Güllüce, "Allah bu ülkeye bir daha yaşatmasın. Biz hangi partiden, hangi zihniyetten olursa olsun bütün belediye başkanlarına kentsel dönüşüm konusunda onay veriyoruz. Bu olayın rantsal dönüşümü yok. Bu memlekette 7 milyon problemli binamız var. 1 saat evvel de bu binaları yenilememiz lazım" dedi. 


BİR GARİP TÜRKİYE

Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak görenleri eleştiren Güllüce, "Bir garip Türkiye'de yaşıyoruz. Şimdi kocası emekli veya vefat etmiş Hatice ablarım bir evi var. Binası eski ve yıkılmak üzere. Belediye başkanımız da orasını kentsel dönüşüm alanına sokmuş, binasını yıkmış ve ona yeni bir daire verilmiş. Yav buna rantsal dönüşüm diyorsan varsın Hatice abla rant kazanmış olsun. Bu neden bu ülkede problem edilir anlamıyorum. İşin garip tarafı bu projeye rantsal dönüşüm diyen partilerin belediye başkanları da bize gelerek onay aldı ve onlar da kentsel dönüşüme başladı" ifadelerini kullandı. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön