24 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı!

İdris Güllüce: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (İMSİAD) düzenlenen toplantıya katıldı.



Yabancıya satış konusunda bir ufuk darlığı olduğunu, ancak şu anda iyi noktalara gelindiğini ifade eden Güllüce, "İhracat sayılmalı. Ben yüzde 100 katılıyorum. Patates satınca oluyor da daire satınca neden müteahhit ihracat yapmış gibi bakılmasın? Bir zihinsel devrime, değişikliğe ihtiyacımız var" diye konuştu. 


İNŞAAT TEMSİLCİLERİNE MESAJ 

2011 yılında meydana gelen Van depreminin 4. yılında, olası depremin sonuçlanna da değinen Güllüce bu konuda inşaat sektörünü yönetenlere şu mesajı verdi: "Eğer İstanbul'da deprem tahakkuk ederse, biz de geç kalmış olursak, Türkiye'nin egemenliğiyle ilgili sorunlarla muhatap oluruz. Türkiye'deki inşaat sektörünün, onları yöneten kurumların çok dikkatli olması lazım. Daha önce 'İstanbul, l'inci değil, 2'nci dereceden deprem bölgesi' denilmiş devletçe. Deprem, risk hesapları da ona göre yapılmış.  Şu anda statik hesaplan yapılmış düzgün bazı binalar bile 1'inci derece deprem bölgesine göre statiği kurtarmıyor."


RANT OLDUĞUNU SAVUNANLAR DA YAPTI

Kentsel dönüşümü 'rantsal dönüşüm' olarak nitelendiren kişilerin, partilerin, belediye başkanlarının da bakanlıktan onay alarak kentsel dönüşüm yapmaya başladığını belirten Bakan Güllüce, " Biz dedik ki; 'Hangi partiden olursanız olun, gelin yardımcı olalım. Ülkedeki 7 milyon köhne, riskli binayı ortadan kaldıralım'. Bunun rantsal dönüşümü falan yok" dedi.  


Yeni Dönem


Geri Dön