18 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.



Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ yaptığı açıklamada Mart'ta konut satışlarının tüm olumsuzluklara karşın yüzde 20,6 artış göstererek, 134 bin 170'e geldiğini ve söz konusu bu rakamın artan fiyatlara ve yüksek faiz oranlarına rağmen konut yatırımına olan güveni gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye'de konut ihtiyacının çokluğuna da değinen Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Son dönemde TÜİK istatistiklerine göre kiracılık oranı artmış durumda. Yatırım amacının dışında özellikle yeni evlilikler, üniversite mezuniyetleri, boşanmalar, gençlerin tek başına yaşama isteği gibi kriterler eve talebi canlı kılıyor. Yatırımcılar konut yatırımıyla enflasyona karşı kendilerini koruyor" 

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

2022 yılının ilk çeyreğinde konut satışlarının yüzde 21,7 oranında artış göstererek, toplamda 320 bin 63 olarak gerçekleştiğine değinen Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, söz konusu bu verinin, insanların maliyetlerdeki yükselişler sebebiyle bir an önce konut sahibi olmak istemesini gösterdiğine değindi.

İşte Akzirve Satış Müdürü Sabbağ'ın konuyla ilgili o açıklamaları...


Geri Dön