27 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.



"YABANCILARIN ÜLKEMİZE GÜVENİ SÜRÜYOR"

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sahip olduğu özellikler sayesinde her zaman yabancı yatırımcı çekebildiğini kaydederek, özellikle konutta son dönemlerde dünyanın parlayan yıldızı olduklarına değindi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satış rakamlarının Mart ayında yüzde 31, ilk çeyrekte de yüzde 45,1 arttığını kaydeden Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, şöyle konuştu: "Ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşıldı. Türkiye bu alanda rekor kırdı. Bu veriler, yabancıların ülkemize olan güvenini gösteriyor. Türkiye her zaman yabancı yatırımcı çekebiliyor. Özellikle konutta ülkemizde hem yatırım hem de oturum amaçlı alım yapan önemli bir yabancı sayısı var. Ayrıca mart ayında Rusların konut alımına bakarsak yüzde 30,5'lik artış görüyoruz. Yani ortalamanın paralelinde. Söylemlerin aksine bir azalış görmüyoruz."

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

"MARTTA SATIŞLARIMIZ YÜZDE 35 ARTTI"

Akzirve Satış Müdürü Sabbağ, lansman avantajlarının devam ettiği Topkapı 29 projesinde satışlarının Mart ayında yüzde 35 arttığına değinerek, önemli bir hareketlilik gördüklerine değindi.

Akzirve Satış Müdürü Sabbağ, mega kent İstanbul'un en çok değerlenen ve en merkezi noktası Topkapı’da inşa ettikleri bu özel projeye yabancıların da hayli ilgili olduğunu, satışlarındaki yabancı payının yüzde 40 olduğunu kaydetti.

Topkapı 29 projesinin gördüğü ilgiye de değinen Sabbağ, "Projemiz ideal bir yerleşim ve tüm ihtiyaçlara cevap veren yepyeni bir ekosistem olarak tasarlandı. Bu nedenle yerli yatırımcıların olduğu kadar yabancıların da yoğun ilgisiyle karşı karşıya" diye konuştu.

2022 Mart'ta 134 bin 170 konut satıldı!

Son 1 ayda satışa çıkan 8 yeni proje! Bu fırsatlar kaçmaz!

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!


Geri Dön