19 / 04 / 2024

iett bosnaya otobüs hibe etti

iett bosnaya otobüs hibe etti

İETT, Saraybosna Kamu Toplu Taşıma Şirketi GRAS’a 30 adet otobüs hibe etti. TİKA'nın katkılarıyla Saraybosna’ya ulaşan otobüslerin anahtarlarını GRAS Müdürü Avdo Vatriç’e Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay takdim etti.

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

Erciş Şehirlerarası Otobüs Terminali tamamlandı!

Türkiye’nin önemli terminalleri arasında yer alacak olan Erciş Şehirlerarası Otobüs Terminali, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bitirilerek açılışa hazır hale getirildi.

Bilecik Şehirlerarası Otobüs Terminali çalışmaları sürüyor!

Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüsü Terminali’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Terminalde kapalı alanda 10 adet bilet satış ofisi, bekleme salonları, kafeler, seyir terası, revir bulunuyor.

Ulusoy Otobüs İşletmeciliği Seyahat Nakliyat Anonim Şirketi kuruldu!

Ulusoy Otobüs İşletmeciliği Seyahat Nakliyat Anonim Şirketi, Haluk Ulusoy Yönetim Kurulu Başkanlığı' nda 250 bin TL sermaye ile 9 Haziran' da Bayrampaşa' da kuruldu.

Kırşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali 24 Mayıs'ta açılıyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir’e yeni bir vizyon katacak Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde çalışmalar tamamlandı. Terminal 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te törenle açılacak.

Harmancık Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Harmancık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan ve yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olan şehirlerarası otobüs terminaliyle futbol sahasının açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından gerçekleştirildi.

Mersin Otobüs Terminali 28 Şubat'ta açılıyor!

2014 yılında hizmete girmesi beklenen, ancak 3 kez ihalesi iptal edilen Mersin’in yeni otogarı, bu ay sonunda açılıyor. Burhanettin Kocamaz, yeni Mersin Otobüs Terminali’nin 28 Şubat 2015 tarihinde hizmete gireceğini bildirdi.

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında İstanbul Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapacakmış. Özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye göndermiş ve Kadıköy Meydanı da yeniden düzenlenecekmiş.

Düzce Belediyesi'nden kiralık Otobüs Terminali!

Düzce Belediye tarafından Düzce İli, Merkez İlçesi, Darıcı Mahallesi, G26A19A3C Pafta 1416 Ada, 1 Parsel numarasına kayıtlı inşaatı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali kiraya verilecektir.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 otobüsü teslim aldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, halkın hizmetine sunacağı 60 adet engelsiz toplu taşıma aracının devir teslim töreni yapıldı. 2015 yılında da otobüs alımlarının devam edeceği bildirildi.

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

iett bosnaya otobüs hibe etti Haberi

iett bosnaya otobüs hibe etti

Yeni alımlarla otobüs filosunu gençleştiren İETT, Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkısı ile kardeş ülke Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya 30 adet otobüs hibe etti.


GRAS Müdürü Avdo Vatriç yaptığı açıklamada Saraybosna Toplu Taşıma Şirketi’nin Saraybosnalıların ihtiyacına cevap veremediğini belirterek, ekonomik zorluklar yaşadıklarını bu nedenle yeni araç alamadıklarını, ellerinde bulunan otobüslerin yıprandığını ve sık sık arızalandığını ifade etti. 




İETT’nin yaptığı yardımın kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Vatriç, hibe edilen otobüslerin Saraybosna’nın toplu ulaşımının gelişmesine büyük katkı vereceğini kaydetti.


Otobüslerin Saraybosna’ya gönderilmeden önce İETT tarafından bakım, onarım ve istenilen renkte boyama işlemleri yapıldı. Tırlar üzerine yüklenerek Bosna’ya ulaştırılan otobüslerin Halkalı Gümrüğü’ndeki işlemlerini İETT yürütürken, teslimat ve Bosna gümrüğüne giriş işlemlerini TİKA...