27 / 04 / 2024

iflas erteleme kurumu kaldırıldı mı

iflas erteleme kurumu kaldırıldı mı

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Adalet Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla gayrimenkulün aynından doğan amme alacakları o eşya ve gayrimenkul bedelinden tahsilinde rehinli alacaklardan sonra gelecek..

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu'ndan flaş Signature Bank açıklaması!

Signature Bank'ın iflasının temel nedeni, kötü yönetim olarak açıklandı, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yapılan bir açıklamada belirtildi.

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu! Kripto paralardaki düşüş aracı kurumu vurdu

Kripto para piyasasındaki sert düşüşler sektörde faaliyet gösteren firmaları peşe peşe iflas ettirmeye başladı. Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yapmasının ardından Voyager Digital de iflas başvurusu yaptı.

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Caprice Gold iflas erteleme davasında karar çıktı!

Caprice Gold'un iflas erteleme davasında karar çıktı. Buna göre şirketin iflasının 29 Nisan 2020 günü saat 09:30'da yapılacak olan ilk alacaklılar toplantısının ertelenmesine karar verildi.

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

Müteahhit 100 milyonla kaçtı, koca mahalle ortada kaldı!

Gaziantep’te bir inşaat firmasının sahipleri, önce iflas erteleme kararı aldı, ardından da sattıkları 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu.

İflas erteleme yasaklandı, icra dosyaları arttı!

İflas erteleme OHAL’le yasaklandı, piyasadaki daralma nedeniyle kaynak sıkıntısı çeken firmalar zorlanıyor.

İflas oyununda 521 şirket tespit edildi!

FETÖ’nün kontrolündeki 521 şirketin iflas erteleme yoluyla mal kaçırma oyunu deşifre oldu. Savcılıklar, şimdi de hain örgütün alt şirketlerini yakın takibe aldı

İflas ertelemede yeni dönem başlıyor!

FETÖ ile irtibatlı şirketlerin iflas erteleme oyununa neşter. OHAL süresince gelen tüm iflas erteleme talepleri reddedilecek. Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyardı.

İflas erteleme Tuzla'daki hastane inşaatını durdurdu!

İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'daki dev hastane inşaatını durma noktasına getirdi.

Sabri Özel Tekstil Şirketi iflas erteleme istedi!

Türkiye çapında 60'a yakın mağazası bulunan 'Sabri Özel' iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketleri haciz baskısına karşı kayyum atadı. İşte o haber...

iflas erteleme kurumu kaldırıldı mı Haberi

iflas erteleme kurumu kaldırıldı mı

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Adalet Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla İcra ve İflas Kanunu'na, "Rehinli Alacaklılarla Müzakere ve Borçların Yapılandırılması" başlığıyla yeni bir madde eklendi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre maddeyle, rehinli alacaklılarla müzakere usulü, şartları ve karşılığında rehin tesis edilmiş borçların yapılandırılmasına hükümler düzenlendi. Buna göre, adi konkordatoda borçlu, ön projede belirtmek suretiyle, alacaklı lehine rehin tesis edilmiş borçlarının yapılandırılmasını talep edecek.

Borçlu konkordato talep edebilecek

Komiser, kesin mühlet içinde uygun göreceği zamanda bütün rehinli alacaklıları borçlunun anapara indirimi, faiz indirimi, vadelendirme veya diğer ödeme tekliflerini müzakere etmek üzere tebligat çıkartarak davet edecek.

Müzakerede ve müzakereyi takip eden yedi günlük iltihak süresi içinde rehinli alacaklıların, alacak miktarı itibarıyla üçte ikiyi aşan çoğunluğu ile bir anlaşma hasıl...