19 / 03 / 2024

Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu! Kripto paralardaki düşüş aracı kurumu vurdu

Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu! Kripto paralardaki düşüş aracı kurumu vurdu

Kripto para piyasasındaki sert düşüşler sektörde faaliyet gösteren firmaları peşe peşe iflas ettirmeye başladı. Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yapmasının ardından Voyager Digital de iflas başvurusu yaptı.



Ekonomi piyasasında faal olarak yatırım yapan yatırımcıların, büyük merkez bankalarını faiz oranlarını yükseltmeye zorlayan yüksek enflasyon konusundaki endişeleri devam ederken, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı yeniden 19 bin doların altına düşmüştü.

ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatan Singapur merkezli Three Arrows Capital'den sonra Voyager Digital de iflas için mahkemenin yolunu tuttu.

 Voyager Digital iflas sürecinin şirketin günlük operasyonların desteklenmesi için likidite sağlayacak 110 milyon doların üzerinde nakit ve kripto varlığı olduğu belirtilen açıklamada, çalışanlara olağan şekilde ödeme yapılmasının ve belirli müşteri programlarının kesintiye uğramadan sürdürülmesini planlıyor.

İflas sürecini değerlendiren Voyager Üst Yöneticisi Stephen Ehrlich, platformdaki varlıkların korunması ve müşteriler dahil olmak üzere tüm paydaşlar için değer maksimizasyonu için en iyi yolun kapsamlı yeniden yapılanmaya çalışacaklarını açıkladı.

Ehrlich, son birkaç ay içinde kripto para piyasalarındaki oynaklığın ve kripto yatırım fonu Three Arrows Capital'ın temerrüde düşmesinin Voyager Digital'in bilinçli ve kararlı adımlar atmasını gerektirdiğine dikkat çekti.

Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, makroekonomik endişeler ve yüksek profilli kripto şirketlerinde görülen likidite krizinin baskısı altında düşmeye devam ediyor. Geçici de olsa 19 bin doların altına inen Bitcoin'in fiyatı, daha sonra toparlanarak tekrar 19 bin doların üzerine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön