26 / 04 / 2024

Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu! Kripto paralardaki düşüş aracı kurumu vurdu

Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu! Kripto paralardaki düşüş aracı kurumu vurdu

Kripto para piyasasındaki sert düşüşler sektörde faaliyet gösteren firmaları peşe peşe iflas ettirmeye başladı. Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yapmasının ardından Voyager Digital de iflas başvurusu yaptı.



MADENCİLİK FAALİYETLERİ DURABİLİR

Bitcoin son günlerde yüzde 8'i bulan değer kaybı yaşadı. Düşüşler sonrası Bitcoin'in piyasa değeri de 370 milyar doların altına geriledi.

Bitcoin'in, bu yılki düşüşü yaklaşık yüzde 58 oldu. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yüzde 72 değer yitirdi.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'daki düşüş de yüzde 7'den fazla değer kaybederek 1.032 dolar seviyesini gördü

Küresel ekonomilerdeki yüksek enflasyon, artan faiz oranları, likidite krizi ve ekonomilerdeki resesyon endişelerinin kripto para piyasasında baskı oluşturuyor.

Bazı analistlerse, kripto para piyasasında risk iştahının azaldığını belirterek, Bitcoin'in 18 bin doların altına gerilemesi durumunda madenci faaliyetlerinin durabileceğine vurgu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön