19 / 04 / 2024

İGA havalimanı son durum

İGA havalimanı son durum

İlk fazının açılışına sayılı günler kalan İGA İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında, dünyanın en büyük havalimanı olacak..

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

İstanbul Havalimanı belgesel oldu: İlk kez bugün 20.00'de yayınlanacak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu 'Bir Zafer Anıtı: İstanbul Havalimanı' belgeselini anlattı...

Atatürk Havalimanı'da inşa edilen salgın hastanesinde son yaklaşıldı!

8 Nisan tarihinde Atatürk Havalimanı'nda inşaatına başlanan bin yataklı salgın hastanesinde son aşamaya yaklaşıldı. Hastanenin 45 günde tamamlanması amaçlanıyor.

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastanenin inşaatında son durum!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapımına başlanan Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatının son durumu havadan fotoğraflandı...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

İstanbul Havalimanı 3. pisti 18 Haziran'da hizmete girecek!

İstanbul Havalimanı 3’üncü pist çalışmalarının sürdüğünü söyleyen İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu yaptığı açıklamada  "Operasyonel olarak önemli avantajlar sağlayacak bu yeni pistimizi 18 Haziran'da hizmete almayı planlıyoruz. 

Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıktı!

Ulaştırma sektörünün Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu söyleyen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, ''Türkiye bu alanda önemli yatırımlar yapmıştır. Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıkmıştır'' dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İGA'ya ziyaret!

İBB Başkanı İmamoğlu, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu'yu ziyaret etti. İmamoğlu, havalimanıyla ilgili bilgiler aldı...

İGA havalimanı son durum Haberi

İGA havalimanı son durum

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda geri sayım devam ediyor. Havalimanının ilk fazı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete açılacak. İstanbul Yeni Havalimanı, birçok alanda ilkleriyle örnek olacak.

İGA tarafından hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın temeli ne zaman atıldı? Havalimanı günde kaç yolcuya hizmet verecek, kaç destinasyona uçuş sağlanacak? Havalimanına ulaşım nasıl olacak?

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 
 

İşte düm detaylarıyla İGA İstanbul Yeni Havalimanı..

1-) İGA kimin?

İGA'nın yolculuğu İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletilmesini Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’na ihale etmesi ile başladı. İhaleyi kazanan konsorsiyum bu amaçla İGA ismini vererek şirketi kurdu.

2-) İGA ne zaman kuruldu?

İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu. 

3-) İGA...