29 / 03 / 2024

ihk holding enerji yatırımları

ihk holding enerji yatırımları

Turizm, iletişim, enerji ve danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren İHK Holding, turizm ve enerjide yeııi yatırmdara soyundu. Holding, Molton Hotels markasıyla işlettiği otel sayısını 2017'de sekizden 30'a çıkarmayı planlıyor.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

İHK Holding 5 yılda 50 otel açacak!

İHK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, sıfırdan başladığı iş hayatıyla adından söz etttiriyor. Korkmaz 5 yılda 50 otel açmayı hedefliyor.

İHK Holding otel sayısını 30'a çıkaracak!

Turizm, iletişim, enerji ve danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren İHK Holding, turizm ve enerjide yeııi yatırmdara soyundu. Holding, Molton Hotels markasıyla işlettiği otel sayısını 2017'de sekizden 30'a çıkarmayı planlıyor.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Enerjisa 5 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacak!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa'nın gelecek dönemde yapacağı yatırımlara ilişkin, "Sadece elektrik dağıtım tarafında yılda 1-1,5 milyar lira olmak üzere, 5 yılda toplam 10 milyar liraya yakın yatırım planlıyoruz." dedi.

Herkes evinde kendi elektriğini üretecek!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, 'Yeni enerji oyununda herkes evinde kendi elektriğini üretecek' dedi.

Enerya'dan Antalya'ya 22 milyon liralık yatırım!

STFA Holding Enerji Grubu Başkanı ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, şirketin Antalya'da 98 milyon liralık doğalgaz dağıtım yatırımı yaptığını belirterek, 2016 sonuna kadar Antalya'ya yapılan yatırım miktarı 120 milyon liraya ulaşacak." dedi.

Enerjisa 2018'de halka açılmayı hedefliyor!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Akfen Holding'e EBRD'den enerji yatırımı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ( EBRD ), Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine 2015 yılının en büyük sermaye yatırımını yaptı.

ihk holding enerji yatırımları Haberi

ihk holding enerji yatırımları


Turizm, iletişim, enerji ve danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren İHK Holding, 1990'lı yıllarda Rusya'da tur operatörlüğü ile başlayan yolculuğunu bugün farklı sektörlerdeki girişimleriyle sürdürüyor. Bünyesinde 800 kişinin istihdam edildiği grup, yeni yatırımlarla büyüyecek. 


Holding, Molton Hotels markasıyla yer aldığı turizmde sekiz otelden oluşan zincirine 2017'de 22 yeni otel birden ekleyecek. Güneş enerjisine de 60 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yapacak ve bu alanda 50 MW'lık kurulu güce ulaşacak. 


ZİNCİRİ BÜYÜTECEK 

İHK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, İstanbul'da sekiz otelin işletmesini yürüttüklerini söylüyor. Korkmaz, "Ayrıca Antalya'daki golf oteli Lykia World'ü de biz işletiyoruz. 2017'de İstanbul'un ardından İç Anadolu Bölgesi'nde de oteller açarak 30'un üzerinde otele ulaşmayı hedefliyoruz" diyor. 


Yurtiçindeki büyümesini tamamladıktan sonra 'Molton' markasını yurtdışına da açmayı planlayan şirketin hedef pazarları ise Doğu Avrupa...