19 / 04 / 2024

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.



Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi olan Polat Holding, yaklaşık olarak 700 megawatt kurulu güce sahip yenilenebilir elektrik santraline sahip iştirakinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'nin işlettiği Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Polat Holding konu ile ilgili yaptığı açıklamada bünyesinde rüzgar ve güneş enerjisi santralinin yer aldığı Adnan Polat Enerji Yatırımı AŞ’nin Kanadalı ve Fransız ortaklarından hisselerin üç ay önce alındığı ve İş Bankası’nın yatırımcısı olduğu Maxis Girişim Sermayesi ile anlaşmanın geçen hafta Cuma günü imzalandığı bildirildi.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi ne sattı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat konuyla ilgili olarak  “Bu alandaki RES ve GES yatırımlarımızı hem yurt içinde hem yurt dışında büyütüyoruz. Bu yatırımlarımızın yanı sıra diğer temiz enerji kaynakları için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada anlaşmanın mali değeri belirtilmedi.

Adnan Polat'ın dolandırıldığı iddiasına ilişkin davada karar!


Geri Dön