23 / 04 / 2024

Enerya'dan Antalya'ya 22 milyon liralık yatırım!

Enerya'dan Antalya'ya 22 milyon liralık yatırım!

STFA Holding Enerji Grubu Başkanı ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, şirketin Antalya'da 98 milyon liralık doğalgaz dağıtım yatırımı yaptığını belirterek, 2016 sonuna kadar Antalya'ya yapılan yatırım miktarı 120 milyon liraya ulaşacak." dedi.




STFA Holding Enerji Grubu Başkanı ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, şirketin Antalya'da 2007'den 2015 sonuna kadar yaklaşık 98 milyon liralık doğalgaz dağıtım yatırımı yaptığını belirterek, "Bu yıl planlanan 22 milyon liralık yatırımla 2016 sonuna kadar Antalya'ya yapılan yatırım miktarı 120 milyon liraya ulaşacak." dedi.


Aslan Uzun, Rixos Downtown Otel'de düzenlediği basın toplantısında, şirketin Antalya'daki doğalgaz dağıtım yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Uzun, şirketin 10 ilde (Antalya, Konya, Karaman, Erzincan, Deniz, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde, Nevşehir) doğalgaz dağıtımı yaptığını ve 13 yılda 8 bin kilometrenin üzerinde boru döşediğini söyledi.


Şirketin doğalgaz dağıtımının yanında rüzgar ve güneş enerjisine yönelik yatırımlar da yaptığını, elektrik ticareti işinde de bulunduğunu ifade eden Uzun, "Doğalgaz dağıtımında bu senenin sonunda 1 milyonu geçen abone sayısına ulaşmış olacağız. Bir evin ortalama 3-4 kişi olduğunu düşünürseniz biz her gün 4 milyona yakın insanla yaşıyoruz, onlara daha konforlu bir ortam sunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.


Dağıtımın yanında teknolojiye de ciddi yatırım yaptıklarını, acil servislerle mobil uygulamalarla halkın işini kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirten Uzun, "Acil ihbarlara 15 dakikada yetişilmesi gerekiyor. Bunu biz 10-12 dakikada yapıyoruz. Bunun için gerekli yatırımları yaptık. Mobil uygulamalarımızla gazı anlık takip ediyorsunuz. Tek yapmak istediğimiz abonelerimize çok daha kolay hizmet götürmek." dedi.


Antalya'da doğalgaz aboneliği düşük


Uzun, Antalya'da binaların büyük bölümünde kalorifer tesisatı olmadığı için doğalgazla ilgili dönüşüm gerektiğini, bunun da abonelikleri yavaşlattığını söyledi. Antalyalıların büyük bölümünün klimayla ısındığını kaydeden Uzun, "Her ne kadar sıcak bir kent olsa da kışın 3 ay ciddi soğuk geçiyor. Doğalgaz bir alışkanlık, bu konforu yakalamak Antalya'da biraz vakit alıyor." dedi.


Doğalgaz dağıtımı yaptıkları illerde altyapı götürme oranının yüzde 80-82 olduğunu, Antalya'da da bunun yüzde 80 olduğunu ifade eden Uzun, buna rağmen kentte abone sayısının yüzde 27-28'lerde kaldığını dile getirdi. Uzun, "Antalya'da abone sayımız 46 bin. Antalya'nın ısınma alışkanlığı farklı." diye konuştu.


Kentte 2007 yılı sonundan 2015 sonuna kadar yaklaşık 98 milyon liralık doğalgaz dağıtım yatırımı yapıldığını belirten Uzun, bu yıl planlanan 22 milyon liralık yatırımla 2016 sonuna kadar Antalya'ya yapılan yatırım miktarının 120 milyon liraya ulaşacağını bildirdi.


"Son dönemde talep anormal arttı"


Enerya Doğal Gaz Dağıtım AŞ Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak ise 2008 yılından bugüne kadar Antalya'da 900 kilometrelik doğalgaz şebekesi yapıldığını ve 170 bin konutun önüne doğalgaz getirdiklerini söyledi.


Bu yılın sonuna kadar da 215-220 bin konuta doğalgaz dağıtım şebekesi götürmüş olacaklarını ifade eden Parlak, şöyle konuştu: 


"2015 sonu itibarıyla 41 bin abone alınmış durumda. Mayıs itibarıyla bu 41 bin aboneye 6 bin abone ilave oldu ve 46 bin abone mertebesine ulaşmış durumdayız. Antalya'da doğalgaz aboneliği düşük düzeyde, ama son dönemde anormal bir talep var. Mahalle muhtarlarımızdan inanılmaz talep alıyoruz ve şu anda hangi bölgeye, hangi mahalleye, hangi caddeye yatırım yapacağımızı şaşırmış durumdayız. İnşallah bu yoğun talebin üstesinden geliriz."


Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez ve Serik ilçelerinde toplam 44 mahalleye doğalgaz şebekesi götürüldüğünü ifade eden Parlak, bu yıl 12 mahalleye daha doğalgaz götürülmüş olacağını söyledi.



Son An


Geri Dön