25 / 04 / 2024

ihracat rakamları artış 2014

ihracat rakamları artış 2014

Türkiye, en önemli ihracat pazarlarında yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen, 2014'te ihracat rekoru kırdı. Türkiye'nin ihracatı 2014'te yüzde 4 artarak 157 milyar 622 milyon dolara ulaştı.

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri sektörü yılın ilk yarısında 724 milyon 669 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın kalan bölümündeki ihracat rakamlarının da geçen yılın üzerinde olması bekleniyor.

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

Araç sahipleri şaşırıp kalmayın! 1 Mayıs’tan sonra o rakamlar sil baştan!

Araç sahiplerine önemli bir duyuru yapıldı. O rakamlar artık sil baştan. İşte detaylar!

Narenciye ihracatı 900 milyon doları buldu!

Türkiye’nin en kıymetli tarım ürünlerinden narenciyede ihracat rakamları açıklandı. Narenciye ihracatı geçen yıl 904 milyon dolara ulaştı.

Baykar'dan dev hamle! 2022'ye damga vurdu! 

İnsansız hava aracı projelerinin geliştirici ve Türk savunma sanayinin markası haline gelmiş firması Baykar'ın sosyal medya hesabından 2022 ihracat rakamlarına ait yaptığı açıklamada '2022'de 1,18 milyar dolarlık (yaklaşık 23 milyar TL) ihracat gerçekleştirdi' açıklaması yapıldı.

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank güncel kampanyasını duyurdu! Emekliler bayram edecek! Nakit 5 bin TL verilecek!

Milyonlarca emekli vatandaş kamu bankalarının güncel emekli promosyon ücretlerini merak ediyor. Emekli promosyonun güncel rakamları art arda açıklandı. İşte Halkbank, Ziraat, Vakıfbank kampanya detayları...

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

ihracat rakamları artış 2014 Haberi

ihracat rakamları artış 2014

Türkiye, en önemli ihracat pazarlarında yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen, 2014'te ihracat rekoru kırdı. Türkiye'nin ihracatı 2014'te yüzde 4 artarak 157 milyar 622 milyon dolara ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. 166.5 milyar dolarlık Orta Vadeli Program hedefi ise tutmadı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre aralıkta ihracat 2013'e göre yüzde 1.1 artarak 13 milyar 137 milyon dolara çıktı. 


OTOMOTİV ŞAMPİYON 

Geçen yılın ihracat şampiyonu 22 milyar 270 milyon dolarla otomotiv sektörü oldu. Otomotivi, 18.7 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 17.8 milyar dolarla kimyevi maddeler sektörleri takip etti. En fazla ihracat artışı yüzde 38'le mücevher sektöründe yaşandı. 


KURLA OYNAYAN YANAR 

Tüm bölgesel ve jeopolitik gerginliklerin ihracata yaklaşık 4 puanlık negatif katkı yaptığına dikkat çeken TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bunlar...