29 / 03 / 2024

İKB finansman

İKB finansman

İslam Kalkınma Bankası (İKB), Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'ndeki projelere 453 milyon dolar finansman sağlayacak. İKB, konut projesine 35 milyon dolar finansman sağlanmasını onayladı.

İKB'den Surinam'daki konut projelerine finansman!

İslam Kalkınma Bankası (İKB), Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'ndeki projelere 453 milyon dolar finansman sağlayacak. İKB, konut projesine 35 milyon dolar finansman sağlanmasını onayladı.

3. Havalimanı'nın ilk etap finansmanı bu ay sonlandırılacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için gereken finansmanın bu ay içinde sonlandırılacağını söyledi.

Moody’s: Döviz finansmanına olan ihtiyaç kredi büyümesini kısıtlayabilir!

Moody’s tarafından hazırlanan raporda, Türk bankalarının döviz finansmanına olan ihtiyacının kredi büyümesini kısıtlayabileceği belirtildi.

Dumankaya İnşaat'ın yeni finansman modeli sektörde bir ilk!

DUMANKAYA İnşaat, yeni finansman modeli "Fifti-Fifti" ile sektörde bir ilke daha imza atıyor. Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya model ile konut sektöründeki satın alma süreçlerine yepyeni bir boyut kazandıracaklarının altını çizdi.

Dumankaya İnşaat'tan yeni finansman modeli!

Dumankaya yeni bir finansman modeli geliştirdi. 200 bin liralık ev için 100 bin lira ödeyen alıcı geri kalan 100 bin lirayı dilerse üst kullanım hakkını 10 yıl Dumankaya’ya vererek ev sahibi olabilecek.

Dumankaya inşaat yeni finansman modeli Fifti- Fifti'yi tanıttı!

Fifti-Fifti Modeli, hi-Fit, Flex Office Bahçeşehir, Miks projelerindeki toplam son 300 konut için geçerli olacak.Dumankaya İnşaat, ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara sunduğu yeni finansman modeli “Fifti- Fifti”yi tanıttı.

Erdal Bahçıvan: Üretim ekonomisi için finansman sorunu çözülmeli!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yeniden üretim ekonomisine dönüş arzusunun fiiliyata geçmesi açısından sanayicimizin finansman sorunu çözümlenmeli” dedi.

Konut kredisi yeniden finansman nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanan ev sahipleri, ödeme planı dahilinde yeniden finansman yapabiliyor. Peki, konut kredisi yeniden finansman nedir? Konut kredisi yeniden finansman nasıl yapılır?

Beşiktaş Stadı proje finansmanıyla hızlandı!

Aktif Bank, Türk sporunu desteklemeye devam ediyor. Aktif Bank ile Beşiktaş jimnastik Kulübü arasında, İstanbul Dolmabahçe'de yapımı devam eden yeni stadyum inşaatına dönük olarak, proje finansmanıyla ilgili anlaşma imzalanmıştı.

Aktif Bank Beşiktaş'ın stadına finansman oluyor!

Geçtiğimiz aylarda Aktif Bank ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü arasında, İstanbul Dolmabahçe’de yapımı devam eden yeni stadyum inşaatına dönük olarak, proje finansmanıyla ilgili anlaşma imzalanmıştı.

Astaldi'den Gebze-İzmir Otoyolu için 5 milyon dolarlık finansman!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze - Orhangazi - İzmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı. Finansmanın 8 bankadan sağlandığı ifade edildi.

Konut finansmanı sözleşmelerinin zorunlu içeriği!

Konut finansmanı sözleşmesi yönetmeliği gereğince, konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmuyor. Peki, sözleşmede hangi maddelere nasıl yer verilmeli? İşte konut finansmanı sözleşmelerinin zorunlu içeriği..

Yeniden finansman nedir?

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor. Peki, yeniden finansman nedir?

İKB finansman Haberi

İKB finansman

Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası İKB İcra Kurulu üyeleri Cidde'de 17-18 Mayıs'ta  gerçekleşecek  42. Yıllık Guvernörler Kurulu Toplantısı'ndan önce bir araya geldi.


Toplantıda, Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'nde çeşitli projelere 453 milyon dolar finansman sağlanması kararı onaylandı. 


İKB, Türkiye'de temiz enerji ve enerji altyapı programlarına 200 milyon dolar, Tunus'da su projesine 79 milyon dolar, Uganda'ki yerel ekonomiyi geliştirme projesine 60 milyon dolar, Ürdün'deki acil sağlık projesine 79 milyon dolar ve Surinam Cumhuriyeti'ndeki ekonomik konut projesine 35 milyon dolar finansman sağlanmasına onay verdi. 


KB Başkanı Bandar Hajjar kararla ilgili görüşlerini açıkladı. Hajjar, "Altyapının geliştirilmesi istihdam ve yoksulluğun azaltılması gibi başka yararları da sağlıyor. Bu yılki toplantımızın ana teması 'Gençlerin ekonomik olarak güçlendirilmesi.' Altyapı projeleri gençlerimize önemli fırsatlar sunmaktadır'' şeklinde...