29 / 03 / 2024

İKB'den Surinam'daki konut projelerine finansman!

İKB'den Surinam'daki konut projelerine finansman!

İslam Kalkınma Bankası (İKB), Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'ndeki projelere 453 milyon dolar finansman sağlayacak. İKB, konut projesine 35 milyon dolar finansman sağlanmasını onayladı.



Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası İKB İcra Kurulu üyeleri Cidde'de 17-18 Mayıs'ta  gerçekleşecek  42. Yıllık Guvernörler Kurulu Toplantısı'ndan önce bir araya geldi.


Toplantıda, Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'nde çeşitli projelere 453 milyon dolar finansman sağlanması kararı onaylandı. 


İKB, Türkiye'de temiz enerji ve enerji altyapı programlarına 200 milyon dolar, Tunus'da su projesine 79 milyon dolar, Uganda'ki yerel ekonomiyi geliştirme projesine 60 milyon dolar, Ürdün'deki acil sağlık projesine 79 milyon dolar ve Surinam Cumhuriyeti'ndeki ekonomik konut projesine 35 milyon dolar finansman sağlanmasına onay verdi. 


KB Başkanı Bandar Hajjar kararla ilgili görüşlerini açıkladı. Hajjar, "Altyapının geliştirilmesi istihdam ve yoksulluğun azaltılması gibi başka yararları da sağlıyor. Bu yılki toplantımızın ana teması 'Gençlerin ekonomik olarak güçlendirilmesi.' Altyapı projeleri gençlerimize önemli fırsatlar sunmaktadır'' şeklinde konuştu.




Dünya



Geri Dön