24 / 04 / 2024

iki haftada kira fiyatları ne kadar arttı

iki haftada kira fiyatları ne kadar arttı

Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelilerin yerleşmesi ile Şanlıurfa'da bir yılda yüzde yüz oranında artan kira fiyatları, son iki haftada yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Amerika'da mortgage başvuruları yükselişini devam ettiriyor

ABD'de mortgage başvuruları 19 Ocak ile sona eren yılın üçüncü haftasında da ilk iki haftada olduğu gibi artış gösterdi; 30 senelik faiz bir miktarı arttığı kaydedildi.

Kira krizine çözüm önerisi: Şişen fiyatları indirmek vergilendirmeyle olur!

Türkiye'de son iki senede kira fiyatları uçtu. Şişen kira fiyatlarının dengeye oturması için öneride bulunan Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, yüksek vergiye dikkati çekti. 

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Bakan Tunç açıkladı! Zorunlu arabuluculuk uygulamasına iki haftada rekor başvuru!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, zorunlu arabuluculuk uygulamasına ilişkin konuştu. Tunç, "Anlaşmalarla beraber hem taraflar maddi ve manevi olarak yıpranmadan serbest iradeleri ile aralarındaki uyuşmazlığı sona erdirerek toplumsal barışa hizmet ediyorlar ve hem de yargının iş yükü azalıyor” dedi.

Ford Focus’a iki haftada çifte zam! Focus’un yeni fiyatını görenler resmen çılgına döndü!

Ford; nisan, mayıs ve haziran aylarında olduğu gibi temmuz ayında da tüm modellerinin fiyatlarını güncellemiş ve bu kapsamda, Focus modeline zam yaptığını duyurmuştu. Ancak yapılan yeni açıklamayla beraber Focus’a yeni bir zam daha yapıldığı öğrenildi.

Skoda Fabia’ya iki haftada iki zam birden! Önce 125 bin TL, sonra 84 bin 367 TL zam geldi!

Skoda, temmuz ayına girilmesinin ardından tüm modellerinde fiyat güncellemesine gitmişti. Yapılan güncelleme sonrası Fabia modeline 125 bin TL zam yapıldığı öğrenildi. Fabia’ya ikinci bir zam geldiğini duyuran Skoda Fabia’nın 84 bin 367 TL daha zamlandığını açıkladı.

Ford Fiesta’da zam şoku! Bir haftada tam iki defa zam geldi!

Temmuz ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listesini güncelleyen Ford, Fiesta modeline bir haftada tam iki defa zam yaptı. Ford, Fiesta modeline önce yeni ay doğrultusunda zam yaparken, daha sonra ise yeniden fiyat güncellemesine giderek 127 bin 600 TL değerinde bir zam daha yaptı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında arabuluculuk 1 Eylül'de başlıyor: Uyuşmazlıklar 2-3 haftada çözülecek!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların, tarafların uzun süren mahkeme süreçleri yerine arabuluculuk sistemiyle uzlaşması durumunda iki-üç haftada sonuçlanacağına dikkat çeken hukukçular, sistemin, yargının yükünü de hafifleteceğini belirtti.

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine 2 haftada 450 binden fazla başvuru geldi: Son dakika kura açıklaması! 

Emlak Konut GYO ve THY işbirliğiyle, Arnavutköy'de inşa edilecek olan 13 bin konut için iki haftada 450 binden fazla başvuru geldi. İşte ayrıntılar...

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

Nokta atışı fiyatlar veren İslam Memiş’ten heyecanlandıran yeni uyarı: “Yeni rekorlara hazır olun!”

Altın fiyatları son iki haftada yükselişe geçerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili açıklamalarda bulunurken haziran ayına dikkat çekti. Memiş, “Yeni rekorlara hazır olun” dedi.

İslam Memiş'ten bomba altın tahmini! 2 ay sonra bu seviyeye gelecek

Altın fiyatları son iki haftada yükseliş trendine girdi. Altın uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili açıklamalarda bulunurken haziran ayını işaret etti. İşte tüm detaylar...

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

TCMB, toplam rezervleri geçen hafta bir önceki haftaya göre; 3 milyar 39 milyon dolar geriledi, 122 milyar 599 milyon dolara kadar geriledi.  Söylenen son rakamlarla beraber Merkez Bankası rezervlerinin iki haftada 7 milyar dolar düşüş yaşadığı tespit edildi.

iki haftada kira fiyatları ne kadar arttı Haberi

iki haftada kira fiyatları ne kadar arttı

Şanlıurfalı emlakçılar, 300 bini aşkın Suriyeli'nin yaşadığı kentte bir yılda yüzde yüz oranında artış gösteren kiralık dairelerin fiyatının son 15 gün içerisinde ise yüzde 25 oranında yükseldiğini belirtti. Özellikle son haftada Kobani'den 160 bin Suriyeli'nin kente geçiş yaptığını belirten emlakçılar, öğretmen adaylarının en çok Şanlıurfa'ya atanmasının da kira artışlarında etkisi olduğunu ifade etti. Kentteki Harran Üniversitesi’nin öğrenci sayısını arttırması, memur atama ve tayin dönemlerinin de kira artışında önemli faktör olduğunu belirten emlakçılar, hızla gelişen kentteki yoğun nüfus artışına karşı yeterli sayıda binanın bulunmamasını da kira artışında etken olarak gösterdi.

Emlakçılar, bu artışın bayram sonrasında devam edeceğini söyledi. Evlerin imara açılmaması ve kiralık evlere talebin artması gibi nedenlerden kiralık daire bulmakta zorlandıklarını anlatan emlakçılar, "Suriyelilerin de gelmesiyle kiralık daire yok denecek...