28 / 03 / 2024

Ilgaz Dağı Tüneli inşaatı

Ilgaz Dağı Tüneli inşaatı

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan tünelin, önümüzdeki yıl açılması planlanıyor. Türkiye'nin en büyük tüneli olacak olan Ilgaz Dağı Tüneli 'nin yüzde 60 'ı tamamlandı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti! Bu tarihlerde kullanacaksanız dikkat edin

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Bu kapsamdaki çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti.

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'un 2 önemli karayolu tüneli 2019'da açılacak!

İBB’nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “2019'da 2 önemli karayolu tüneli hizmete açılacak" dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ni 2019'da yapmak istiyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli hakkında açıklama yaptı. Turhan, "6,5 milyon insan bu yeni projeden faydalanacak. Proje çalışmaları da son aşamaya geldi. Bunu da 2019 içerisinde, yap-işlet-devret modeliyle tesis etmek istiyoruz." dedi...

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

Ovit Tüneli 13 Haziran'da açılıyor!

Ovit Tüneli'nin 13 Haziran'da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağı duyuruldu... Açılış haberini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı paylaştı.

Yeni Zigana Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Bittiğinde Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli 2019'da hizmete açılacak.

Güzeldere Tüneli 2019'da tamamlanacak!

‘32 Viraj’ olarak adlandırılan Güzeldere Tüneli 550 milyon TL'ye mal olacak, tünelin 2019'da tamamlanması planlanıyor.

Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Hanak-Damal-Posof Yolu Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı.Ulaştırma Bakanı Arslan, "Bu proje asılında hayal ötesi bir proje. Posof, Hanak Damal, Ardahan elbetteki Ilgar tüneli ile ve bununla birlikte yapacağımız 41 kilometrelik bölünmüş yolla ulaşımı kolaylaşacak." dedi.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açıldı!

Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli" hizmete açıldı.

Ilgaz Dağı Tüneli inşaatı Haberi

Ilgaz Dağı Tüneli inşaatı

Ilgaz Dağı Tünel'inde incelemelerde bulunan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı ile Kastamonu arasındaki Ilgaz Dağı Tüneli'nin gurur duyulacak bir proje olduğunu belirtti.


Özcan, çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, "Şu anda çalışmaların yaklaşık yüzde 60'lık kısmını bitirdik. Türkiye'nin gurur projelerinden biridir. Buraya 5,5 kilometre sağ ve 5,5 kilometre sol tüp olmak üzere, toplam 11 kilometrelik bir tünel inşa ediyoruz. İnşaat çalışmalarımız kapsamında elim bir kaza yaşanmaması da ayrı bir sevinç" ifadesini kullandı.


Tünelin ekonomiye de önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Vali Özcan, tünelin Karadeniz'i, Kastamonu üzerinden İç Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacağını bildirdi.


- "Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacak"


Karayolları Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürü Sami Uyar da tünelde günde yaklaşık 12 metre yol katettiklerini belirtti.


Tünel sayesinde sürücülerin yolda kaybettiği zamanın azalacağını...