29 / 03 / 2024

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihine ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelik, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Serter, ''Yapımına 2012 yılında başlanan ve 2015 yılında bitmesi planlanan Erzurum-Bayburt güzergahındaki Kop Dağı Tüneli inşaası halen bitmediği gibi, çalışan işçilerin üç aydır maaşlarının ödenmemesi ve işten çıkarılmaları sorununun çözülmesi gerekmektedir. Nitekim bu konuda basında da işçilerin mağduriyetlerine dair haberler çıkmıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in soruları:
1- Bakanlığınızın bu konuyla ilgili bir çalışması var mıdır?
2- Proje tutarı 358 milyon lira maliyetle tamamlanması planlamış olan ihaleyi alan firmayla bu konuda görüşüldü mü?
3- Planlanan tünelin halen bitmemiş olduğu göz önüne alınarak, projenin çalışan işçiler mağdur edilmeden ivedikle bitirlmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır?


Geri Dön