19 / 04 / 2024

ilk defa konut alırken nelere dikkat edilmeli

ilk defa konut alırken nelere dikkat edilmeli

Ev almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Konuya ilişkin uyarılar yapan uzmanlar, tapu kaydına, imar durumuna ve imzalanan evraklara zarara uğramamak için dikkat edilmesi gerektiğini söyledi... 

İlk defa konut alacaklar nelere dikkat etmeli?

İlk defa konut alacak kişiler, alacakları evde nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki ilk defa konut alacaklar nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da konut rakamları ortalama olarak geçen sene ilk defa 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aştığı belirtildi. 

1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Program kapsamında yaptığı açıklama kapsamında, ilk defa ev alacak vatandaşlara yönelik güzel haberler kaydedildi. Buna göre, 1.20 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Ev almak isteyenler dikkat! Sektörde tüm dengeler değişiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine toplantısından sonra ilk defa konut alacaklara yönelik kredi düzenlemesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, 2. ve 3. defa evini alacaklara bir sınırlama olacağından bahsetti. Peki yeni kredi paketinin detayları neler? İşte cevabı...

İlk defa konut alacaklar için 1.20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? Başvuru şartları belli oldu mu?

Düşük faizli konut kredisi başvuru tarihi ve şartları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile BDDK'nın çalışmasıyla gündeme geldi. Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda, ilk defa konut alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi verilecek. İşte detaylar...

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

ilk defa konut alırken nelere dikkat edilmeli Haberi

ilk defa konut alırken nelere dikkat edilmeli

Bazı sitelerdeki kirayı geçen aidat ücretleri, konut alırken iyi araştırma yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gözler önüne serdi.  Takvim'den Çığıl Ön Yener, sadece aidata değil; tapu kaydına, imar durumuna, imzalanan evraklara da dikkat etmek gerektiğine vurgu yapan sektör yetkilileri, aksi durumda zarara uğrama ihtimali olabileceğine dikkat çekti. 

Ev alacakların dikkat etmesi gereken önemli noktalar haberimizde yer alıyor. İşte konut alacak kişilerin dikkat etmesi gereken o noktalar: 

İPOTEK-HACİZ RİSKİ

Tapu kaydını incelenmeli. Eğer haciz ve ipotek bulunuyorken gayrimenkul alınırsa, tapu devrinin ardından
bunlardan sorumlu tutulursunuz.

BELEDİYEYE GİDİN 

Belediye kayıtlarında incelemeler yaparak, evin ruhsat projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli. İskan belgesi alınmış mı buna da bakılmalı. 

Eğer konut krediyle alınıyorsa, banka tarafından hazırlatılan raporda incelenebilir. 

Yine gelecek süreçlerde belediyenin bu arsa...