26 / 04 / 2024

ilk inovasyon müzesi

ilk inovasyon müzesi

Pratik zekâsıyla ünlü Karadeniz insanı, Ar-Ge konusunda hünerini gösterdi. Türkiye' nin ilk inovasyon müzesini inşa etmeye hazırlanan şehir, ülkeden ve bölgeden çıkan icatları dünyaya tanıtacak...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Kelimat Ham Sanat Müzesi hizmete açıldı!

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak açıklanan Kelimat Ham Sanat Müzesi "5 Hikaye" adlı ham sanat sergisiyle hizmete açıldı.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

İzmit Sepetçi Köy Konağı ve Müzesi açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Sepetçiler Mahallesi’nde (Köyü) inşa edilen ilk köy müzesi ve konağı törenle hizmete açıldı.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Atatürk Evi Müzesi'nin tapusu sergileniyor!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'ya geldiğinde kaldığı, 6 Şubat 1933'te Bursa Nutku'nu okuduğu, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet veren köşkün tapu senedi, ilk kez sergileniyor.  

Peygamberler Tarihi Müzesi işte böyle olacak!

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da yeni bir müze açılıyor. Alanında ilk olan 'Peygamberler Tarihi Müzesi' teknolojik bir alt yapıya sahip olacak. 

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi için ilk kazma vuruldu.

ilk inovasyon müzesi Haberi

ilk inovasyon müzesi

Pratik zekâsıyla ünlü Karadeniz insanı, Ar-Ge konusunda hünerini gösterdi. Türkiye'nin ilk inovasyon müzesini inşa etmeye hazırlanan şehir, ülkeden ve bölgeden çıkan icatları dünyaya tanıtacak


İklim ve doğa koşullarının da etkisiyle adeta Türkiye'nin doğal inovasyon laboratuvarı olan Karadeniz Bölgesi, bu yeteneğini iş dünyasında daha fazla hissettirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar çılgın icatlarıyla ünlenen Karadeniz zekasını bir üst lige taşımak isteyen Trabzon, Türkiye'nin ilk inovasyon müzesini hayata geçirecek. Ar-Ge ve biyoteknoloji merkezleriyle de dev bir bilim kompleksine dönüşmesi planlanan proje için uluslararası tanıtımlar da yapılacak. Trabzon ve Karadeniz yöresine ait ilginç buluşların yanı sıra Türkiye'de ön plana çıkan patentli icatlar da buradan dünyaya tanıtılacak. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile TOBB'un ortak girişimleriyle hız kazanan projenin Türkiye geneline de yayılması planlanıyor. Proje kapsamında...