26 / 04 / 2024

illere göre emlak değerlendirmesi

illere göre emlak değerlendirmesi

FORBES Türkiye’nin sekizinci kez yayımladığı “Emlak Raporu” sektörün, 2014’te yaşadığı karamsarlığı üzerinden attığını gösteriyor.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

KGM işçi alımı kura çekimi başladı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

Karayolları Genel Müdürlüğü kura çekimi başladı. Başvuruda bulunan kişiler sorgulama ekranını araştırıyor. İşte il il kura sonuç sorgulama ekranı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İllere göre kira yardımları devam ediyor!

2020'nin ilk yarısında İstanbul’da bulunan hak sahiplerine 135 milyon 600 bin lira kira yardımı yapıldı. İşte illere göre kira yardımı tutarları...

Konutta yabancı cirosu yerliye göre 4 kat fazla!

Yurtdışı gayrimenkul yatırımcılarının talebi ile oluşan emlak pazarında yıllık ciro 2019 itibariyle 250 milyar dolar seviyesine ulaştı. Verilere göre bu iki ülkede yerliler bir gayrimenkulü yaklaşık 300 bin Euro’ya alırken, yabancı bu ülkelerden bir gayrimenkulü 420 bin Euro’ya satın aldı.

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün bugün!

2018 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor...

Konut satış fiyatları Ocak 2017'ye göre artış gösterdi!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ve REIDIN Emlak Endeksi Ocak ayı verileri açıklandı. Konut satış fiyatları Ocak 2017'ye göre artış gösterdi.

Yapı stoklarının illere göre dağılımı meclis gündeminde!

Yapı stoklarının illere göre dağılımı TBMM gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Arsa payı değere göre paylaştırılmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı "Arsa payları eşit yada metrekareye göre değil değere göre paylaştırılmalıdır.” dedi.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün!

2017 yılı Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli..

Emlak Konut komite üyelerini güncelledi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut komite üyelerini güncelledi.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün!

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Buna göre, emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün kaldı..

Emlak vergisi için son 8 gün!

Emlak vergisi mükellefleri vergi borcunu Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeyebiliyor. Buna göre, emlak vergisi ödemeleri için son 8 gün kaldı..

illere göre emlak değerlendirmesi Haberi

illere göre emlak değerlendirmesi

FORBES Türkiye’nin sekizinci kez yayımladığı “Emlak Raporu” sektörün, 2014’te yaşadığı karamsarlığı üzerinden attığını gösteriyor. Konut fiyatlarında ibrenin her koşulda yukarı yönlü olması, alışık olunan bir durum. Ancak bu yıl sektörün hayat belirtisi niteliğindeki diğer verileri de değer artışını destekliyor.


Haziran 2014-2015 döneminde Türkiye’de emlak fiyatları, ortalama yüzde 16,6 oranında yükseldi. İl bazında bu ortalamanın üzerinde getiri sağlayan üç kent var: Adana (yüzde 21,5), İstanbul (yüzde 20) ve Yalova (yüzde 19,8). Adana’nın emlak yatırımcısına en çok kazandıran kent olduğu bu yıl, İzmir yüzde 12,3, Ankara ise yüzde 10,2 getiri sağladı. Fiyat artışlarını besleyen en önemli gelişme ise konut satışlarındaki canlılık oldu.


2014 emlak sektörü için pek iyi başlamamıştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün (TKGM) verilerine göre 2014’ün ilk beş ayında Türkiye genelinde...