26 / 04 / 2024

İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı

İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını anlaşma ile tahliye eden hak sahiplerine devlet kira yardımında bulunuyor. Peki, 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Riskli yapıların yıktırılması ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine veya kiracılarına konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

KGM işçi alımı kura çekimi başladı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

Karayolları Genel Müdürlüğü kura çekimi başladı. Başvuruda bulunan kişiler sorgulama ekranını araştırıyor. İşte il il kura sonuç sorgulama ekranı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

Kentsel dönüşüm yeni deprem haritasına göre yapılacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, "Marmara Denizi'ne yakın ilçelerde deprem tehlikesi arttı. Kentsel dönüşüm çalışmaları yeni deprem haritasına göre yapılacak" dedi.

6306 sayılı kanuna göre kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "6306 Sayılı Kanuna Göre Kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Gülsuyu ve Gülensu kentsel dönüşümünde vatandaş ne istiyor?

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm konuşuluyor. Mahallenin ilk isteği ise ‘yerinde dönüşüm’ Mahalleyi dönüşümden sonra terk etmeyeceklerini söyleyen vatandaş “Bu mahalle bizim, bizi görsün ona göre plan proje yapsınlar. " diyor.

Sedat Türkmen: Kentsel dönüşüm depreme göre planlanmalı!

ÇUKUROVA Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Türkmen, değişik zemin özelliklerine sahip alanlarda aynı tip yapıların aynı büyüklükteki bir depremde farklı oranlarda hasar gördüğüne dikkat çekerek, yapılaşmaların bu gerçeğe göre planlanmasını istedi

İbrahim Acar: Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı!

Kentsel Dönüşümde temel felsefenin kültüre göre yapılanma olduğunu ifade eden Çevre ye Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, "Bir Karadeniz sahil kenti ile İstanbul'daki bir ilçe aynı planlama ile şehirleşmemeli" dedi.

Aykurt Nuhoğlu: Kentsel dönüşüm deprem haritasına göre yapılmıyor!

Aykurt Nuhoğlu: "Deprem haritası diye bir şey var ve bu haritaya göre en riskli yer Fikirtepe değil. Riskli yerlerde milyonlarca kişi yaşıyor ve buralara dokunulmuyor. Kentsel dönüşüm deprem haritasına göre değil, rant haritasına göre yapılıyor." dedi.

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm diğer illere göre daha önemli!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi.

Fevzi Gökalp: Kentsel dönüşüm devam ederse inşaat makineleri sektörü Avrupa'nın en büyük pazarı olur!

Ostim İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki yeniden inşa faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi.

6306 sayılı yasaya göre yıkım kararının iptali!

6306 sayılı yasaya göre yıkım kararının iptali nasıl gerçekleşir? Binası "riskli" olduğu yönünde tespit edilen kat malikleri bu duruma nasıl itiraz edebilir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanunu esasları...

İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı Haberi

İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı

Evleri kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara, talep etmeleri halinde kira yardımı yapılabiliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yenilenecek olanların merak ettiği konulardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımının ne kadar olduğu. Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli alanların ve riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamında sağlıklı ve güvenli yaşam alanları haline getirilmesi için 31 Aralık 2012'de çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespit edilen yapılardaki hak sahiplerine yapılacak kira yardımları TÜFE doğrultusunda belirliyor.

Bu kapsamda illere göre kira yardımları en düşük 595 lira, en yüksek 960 lira olarak açıklanmıştı. Buna göre,  kentsel dönüşüm kira bedeli Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir,...