29 / 03 / 2024

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm diğer illere göre daha önemli!

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm diğer illere göre daha önemli!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi.



Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi. Binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip olan İzmir'in "Atalarımızdan miras değil, torunlarımıza emanet" olduğunu dile getiren Tanyer, "Yaşanabilir bir kent için tüm kurum ve kuruluşlar aynı amaç için çalışmalı" dedi.


Müteahhitlerin rolü 

İzmir'in mevcut şehir yapısının, yüzünü batıya dönmüş ve Akdeniz yıldızı olmaya aday bir kente yakışmadığını dile getiren Tanyer, ilçe belediye başkanlarının bölgesini ada bazında planlaması gerektiğini belirtti. İzmirli müteahhitlerin, kentsel dönüşümde büyük rol oynamasının şart olduğunu belirten Tanyer, "Kentsel dönüşüm yalnızca devlet eliyle yapılacak bir uygulama olamaz. İnşaatlar, mutlaka bölgenin ihtiyacına doğru cevap verecek planlamalarla yapılmalı. Bu konuda İzmirli müteahhitler, gerek deneyim ve gerekse de insan kaynağı olarak bu önemli dönüşüm sürecine hazır. Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, vatandaş, müteahhit ve belediyenin aynı anda faydalanacağı bir formül uygulanması gerekiyor. Kentsel dönüşümle, bina yenilemek farklıdır. Otopark ve yeşil alanların azlığına çözüm olacak projelerin yaşama geçirilmesi büyük önem taşıyor" diye konuştu


Asma Bahçeler projesi

İzmir'de var olan arsa sıkıntısını aşmak için Çiğli ve Ulukent bölgelerinde keşifler yaptıklarını dile getiren Tanyer, İzmir'in bir diğer prestijli bölgesi olan Bayraklı'da da yeni inşaat projeleri yapmak istediklerini söyledi.Narlıdere'de yapımı devam eden ve Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek kente kazandırdıkları Asma Bahçeler projesini 2015 yılında sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Tanyer, "Bir yamaç üzerine inşa edilen ve bahçeli evlerden oluşan projemiz, bir evin çatısının diğerinin bahçesi olması mantığıyla yaratılmış kotlardan oluşuyor. Dağ ve deniz manzarasına sahip Asma Bahçeler'de 18 bin metrekare alan üzerinde 32 villa ve 66 apartman dairesi olmak üzere 1+1, 2+1, 3+1 tiplerinde toplam 98 konuttan oluşuyor" dedi. Değişen ekonomik koşullar ve dönemsel getiriler dikkate alındığında, gayrimenkulün hala uzun vadede en karlı yatırım olduğunu hatırlatan Tanyer, sektörde son dönemde sıkça dile getirilen ve KDV, diğer vergi ile harçlardaki indirimin, ekonominin lokomotifi durumundaki inşaat sektörüne can suyu olacağını sözlerine ekledi.


Yeni Asır


Geri Dön