19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm İzmir için çok önemli!

Kentsel dönüşüm İzmir için çok önemli!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi.



Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "izmir'in mevcut yapısı Akdeniz yıldızı olmaya aday bir kente yakışmıyor" dedi. Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi. İzmir'in "Atalarımızdan miras değil, torunlarımıza emanet" olduğunu dile getiren Tanyer, "Yaşanabilir bil1 kent için tüm kurum ve kuruluşlar aynı amaç için çalışmalı" diye konuştu. 


Müteahhitlerin rolü İzmir'in mevcut şehir yapısının, yüzünü batıya dönmüş ve Akdeniz yıldızı olmaya aday bir kente yakışmadığını dile getiren Tanyer, ilçe belediye başkanlarının, bölgesini ada bazında planlaması gerektiğini belirtti. İzmirli müteahhitlerin, kentsel dönüşümde büyük rol oynamasının şart olduğunu belirten Tanyer, "Kentsel dönüşüm yalnızca devlet eliyle yapılacak bir uygulama olamaz. İnşaatlar, mutlaka bölgenin ihtiyacına doğru cevap verecek planlamalarla yapılmalı. Bu konuda İzmirli müteahhitler, gerek deneyim ve gerekse de insan kaynağı olarak bu Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, vatandaş, müteahhit ve belediyenin aynı anda faydalanacağı bir formül uygulanması gerekiyor. 

Kentsel dönüşümle, bina yenilemek farklıdır. Otopark ve yeşil alanların azlığına çözüm olacak projelerin yaşama geçirilmesi büyük önem taşıyor" diye konuştu 

¦ Asma Bahçeler Projesi İzmir'de var olan arsa sıkıntısını aşmak için Çiğli ve Ulukent bölgeleren Tanyer, İzmir'in bir diğer prestijli bölgesi olan Bayraklı'da da yeni inşaat projeleri yapmak istediklerini söyledi. Naıiıdere'de yapımı devam eden ve Babil'in Asma Bahçelerinden esinlenerek kente kazandırdıkları Asma Bahçeler projesini 2015 yılında sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Tanyer, "Bir yamaç üzerine inşa edilen ve bahçeli evlerden oluşan projemiz, bir evin çatısının diğerinin bahçesi olması mantığıyla yaratılmış kotlardan oluşuyor. 


Yeni Asır


Geri Dön