23 / 04 / 2024

İmalat sanayisindeki inşaat harcamaları

İmalat sanayisindeki inşaat harcamaları

İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek...

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

İmalat sanayisi inşaat yatırımlarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacı ile yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilecek inşaat harcamaları için yüklenilecek KDV'nin iadesine yönelik uygulama 2020 ve 2021 yıllarında da devam edecek...

İmalat sanayindeki inşaat harcamalarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek...

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

ABD'nin temmuz ayı inşaat harcamaları değişmedi!

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi ağustosta 50'nin altında gerileyerek sanayi sektörünün 6 aydır ilk kez daraldığını gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, temmuz ayı inşaat harcamaları yüzde 0,6 artış beklentisinin karşın değişim göstermedi.

İnşaat sektörüne yılda 4 milyar dolarlık yatırım yapılmalı!

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Genel Sekreteri Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörü açısından 2014, inişli çıkışlı bir yıl oldu.

Avrupa'da 135 bin iş ve inşaat makinesi satıldı!

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı ve Avrupa İnşaat Ekipmanları Komitesi (CECE) Yürütme Kurulu Üyesi Halil Tamer Öztoygar, "Geçen yıl Avrupa'da 135 bin iş ve inşaat makinesi satıldı" dedi..

İş ve inşaat makinelerinin 2023 hedefi, 10 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye İş Makinalan Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkam Halil Tamer Öztoygar, inşaat ve otomotiv sektörlerinde yaşanan durgunluğun iç pazarda, iş ve inşaat makineleri satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi...

İmalat-ı Harbiye Mektebi'nin inşaatındaki kalıntılar Bizans'a ait çıktı!

İmalat-ı Haarbiye Mektebi'nin inşaat alanındaki kalıntıların Bizans dönemine ait olduğu ortaya çıktı...

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

İmalat sanayisindeki inşaat harcamaları Haberi

İmalat sanayisindeki inşaat harcamaları

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre, Milli Savunma Bakanlığı hukuk hizmetleri kadrolarında görevli askeri hakimlerden emeklilik hakkına sahip olanların hizmetlerinden bir süre daha yararlanmak amacıyla, tazminat alarak emekli olmalarına ilişkin süre 31 Aralık 2021'e uzatılıyor.

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında trampa yoluyla kamulaştırılan taşınmazların Hazineye devrinden dolayı kazanç oluşmayacağı ve aynı işlemler ile ilgili teslimlerin KDV'den istisna tutulacağına yönelik hükümlerin yer aldığı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun geçici maddesinin uygulama süresi, Sultanbeyli Belediyesi ile yapılan devir işlemlerinin tamamlanamamış olması ve konuyla ilgili yargısal süreçlerin devam ettiği hususu dikkate alınarak 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; imalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacıyla,...