25 / 04 / 2024

imar affı uzatılır mı 2019

imar affı uzatılır mı 2019

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın!

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın...

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu kritik detaya göz atın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı... Hemen bu kritik detaya göz atın...

imar affı uzatılır mı 2019 Haberi

imar affı uzatılır mı 2019

Mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzünü güldüren imar barışı uygulamasında son iki hafta. Uygulamada başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Yapı kayıt bedeli ödeme tarihi de 30 Haziran'da sona erecek.

31 Aralık 2017 tarihinden öncesinde yapılmış imara aykırı yapıları kapsayan imar barışında yapı kayıt belgesi bedeli konutlar için yüzde 3, ticari kullanımlı yapılar için yüzde 5 olarak uygulanıyor.

Hangi belgeler isteniyor?

İmar barışından faydalanmak isteyenlerden yapı veya arsanın ada ve parsel bilgileri, daire sayısı, metrekaresi, yüzölçümü ile maliklerin kimlik bilgileri gerekiyor. Cep telefonu numarası, e-posta adresi, yapının adresi, tapusu, varsa ada ve parsel bilgileri, inşaat alanı, konut ve işyerleri alanları, konut ve işyeri sayısı, emlak vergi birim değeri, yapı sınıfı, imar mevzuatına aykırılığın türü, yapıyı gösteren fotoğraf da...