29 / 03 / 2024

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabı

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabı

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabı çıktı. Kitapta, imar barışına ilişkin açıklamalı, gerekçeli ve soru-cevaplı bilgiler yer alıyor...

Ali Abacıoğlu kimdir?

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabının yazarlarından olan Avukat Ali Abacıoğlu kimdir? Avukat Ali Abacıoğlu hangi alanda hizmet veriyor?

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

İmar barışı çıkacak mı? İmar affında son dakika! İmar barışı bekleyenler hemen bakın!

İmar barışı çıkacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İmar barışı çıkacak mı? İşte İmar affında son dakika gelişmeleri...

Yeni imar affı çıkacak mı 2022? İmar affı bir daha çıkar mı?

İmar affı bir süredir milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yeni bir imar affının çıkıp çıkmayacağı araştırılıyor. İşte o detaylar!

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

İmar affında son dakika! İmar affı çıkacak mı?

İmar affındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İmar affı çıkacak mı?

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?

İmar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? soruları gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yeni imar affının ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

İmar barışında son dakika! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce kişi tarafından beklenen imar affı konusu uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İmar barışı bekleyenler de son durumu merak ediyor. Peki İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? 

Başakşehir Eşkinoz Vadisi ve çevresindeki 287 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Eşkinoz Vadisi ve Çevresi 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabı Haberi

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabı

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabı çıktı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı E. Başmüfettişi Muhittin Abacıoğlu ve Avukat Ali Abacıoğlu tarafından hazırlanan kitapta, imar barışı ile ilgili olarak toplumun bilgilendirilmesi, onlara yol gösterilmesi ve hukuki hakları hatırlatılarak bu haklarına sahip çıkmalarının sağlanması amaçlandı.

Başvuruların 8 Haziran 2018 tarihinde başladığı ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceği imar barışına ilişkin gerekçeli açıklamalar ve soru-cevaplı örneklere kitapta yer verildi.

İmar barışına ilişkin açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı E. Başmüfettişi Muhittin Abacıoğlu, yasanın 35 yıl sonra çıkan ikinci imar affı yasası olduğunu, dolayısı ile birikmiş imar kirliliğinin, hak mağduriyetlerinin ve aykırılıkların olduğunu belirtti.

Bu konuda yerel yönetimlerin herhangi bir işlemde bulunamadıklarını belirten Muhittin Abacıoğlu, imar affının getirilmesinde maliklerin suçunun yanı sıra yerel...