25 / 04 / 2024

imar barışı 2019 başvuruları

imar barışı 2019 başvuruları

Milyonlarca vatandaşın imar sorunu çözecek olan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor. Peki imar barışı hesaplamaları nasıl yapılır?

Türkiye'nin mülkiyet sorunu imar barışıyla hallettik!

Sarıyer Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sarıyer'e yapılması planlanan hizmetleri anlattı.

İmar barışına e-devlet üzerinden nasıl başvurulur?

Yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı bulunuyor. İmar barışı ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. İşte, imar barışına e-devlet üzerinden başvuru adımları... 

Gökhan Çeliktürk'ten imar barışı uyarısı!

İstanbul Kartal'da 8 katlı binanın çökmesinin ardından gözler Türkiye'deki eski binalara çevrildi. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk bazı uyarılarda bulundu. 

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışı 2019 için yarın son gün!

13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları yarın sona eriyor. Bu uygulamadan bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaş yararlandı...

İmar barışı uzatıldı mı 2019?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "15 Haziran'da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." dedi...

İmar barışı 2019 hesaplaması nasıl yapılır?

Türkiye'deki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmek adına başlatılan imar barışında başvuru dönemi devam ediyor.  Başvuruların 6 ay uzatıldığı imar barışında 15 Haziran'a kadar müracaat yapılabilecek.

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

İmar barışında ödeme sistemi değişti!

Türkiye'deki kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için yürürlüğe giren imar barışı uygulamasında 2019 tarifesinin detayları belli oldu.

İmar barışı 2019'a uzatıldı!

Bugün sona ermesi beklenen imar barışına başvurular 2019'a uzatıldı. İmar barışında sürenin 6 aya kadar uzatıldığı açıklandı. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama bugün yapılacak.

İmar barışı 2019'da var mı?

İmar barışında kaçak yapılar kayıt altına alınıyor. Başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Peki, imar barışı 2019'da var mı? 2019'da da başvuru yapılabilecek mi?

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

imar barışı 2019 başvuruları Haberi

imar barışı 2019 başvuruları

31 Aralık 2017 tarihinden öncesinde yapılmış imara aykırı yapıları kapsayan İmar Barışı'nda son gün 15 Haziran. İmar barışı uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar 15 Hazirana kadar başvurularını tamamlayıp, yapı kayıt bedelini 30 Hazirana kadar yatırması gerekiyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, İmar Barışı uygulamasına başvuru için emlak vergi değeri ile yapının maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında bedel alınıyor.  

Başvurular Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerine veya E-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca, müracaatlar belediye, belediye birimleri, valilikler veya belirlenen kurumlara doğrudan, posta yoluyla yapılabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel nasıl hesaplanır? 

İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, yapının yer aldığı  arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak...