27 / 04 / 2024

Gökhan Çeliktürk'ten imar barışı uyarısı!

Gökhan Çeliktürk'ten imar barışı uyarısı!

İstanbul Kartal'da 8 katlı binanın çökmesinin ardından gözler Türkiye'deki eski binalara çevrildi. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk bazı uyarılarda bulundu. 



İstanbul Kartal’da 8 katlı binanın çökmesinin ardından gözler Türkiye’deki eski binalara çevrildi. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, kentteki bina yaşının 4550 arasında olduğunu belirterek, her binanın risk analiz raporlarının bir an önce çıkarılması gerektiğini dile getirdi. 

Habertürk'te yer alan habere göre Gaziantep’te deprem master planının bulunmadığına dikkat çeken Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, "Gaziantep'te deprem master planları mevcut değil. Ama bizim şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde belediyemiz ile İnşaat Mühendisleri Odası ortak olarak Gaziantep için deprem master planı çalışmalarına başlayacağız” diye açıklama yaptı. 

İmar Barışı'nın vatandaşlar tarafından suistimal edildiğini de sözlerine ekleyen Çeliktürk, "İmar Barışı'nda en büyük hata herhangi bir mühendislik hizmeti almadan depreme karşı dayanıklılık raporu almadan yapı kayıt belgesi verilmesiydi. Son zamanlarda birçok şehirde bina yıkımlarını görüyoruz. Özellikle insanlar 5 kat yerine 78 kat yaparak imar affına sokmaya çalışıyorlar. Unutmasınlar ki para kazanma düşüncesi ile yapılan bu binalar ile canlarını tehlikeye atıyorlar” dedi. 

İmar Barışı kapsamına giren binaların çok ciddi denetimden geçmesi gerektiğinin altını çizen Çeliktürk, "Bu durumun çok ciddi denetlenmesi gerekiyor. Bu imar affının daha fazla uzatılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü daha fazla sorunlu bina meydana gelmiş oluyor. Türkiye’nin her şehrinde bunu görmekteyiz. Deprem yükü dışında kendi yükü ile yıkılan binalar görüyoruz. O yüzden bu çarpık yapılaşmayı deprem master planlarıyla kentsel dönüşümlere sokmamız gerekiyor" diye konuştu.


Geri Dön