29 / 03 / 2024

imar barışı kentsel dönüşüm

imar barışı kentsel dönüşüm

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

İmar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olan yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

İmar barışında 'güçlendirme' izni!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle, imar barışı kapsamına alınan binalara güçlendirme yapılması için izin çıktı. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, "Bu binaların bazılarının yıkılana kadar ayakta kalması riskliydi. İlgili değişiklik, kentsel dönüşümü hızlandıracak" dedi...

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Mülkiyet sorunu imar barışıyla aşıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 17 Ağustos 1999 depreminin 20’nci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mülkiyet sorununun imar barışıyla aşıldığını söyleyen Nasır, depreme karşı da kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

İmar barışında yüzde 100 katılım gerekli!

Kentsel dönüşümde olduğu gibi imar barışında da bazı hak sahipleri sürecin tıkanmasına neden oluyor. 20 daireli bir apartmanda 1 kişi hayır derse tapu verilmiyor. 

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

İmar barışına 8 milyon 600 bin kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleri ve imar barışı hakkında önemli açıklandı. 

Erzincan’da imar barışı başvuruları devam ediyor!

Erzincan’da kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor.  Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir İmar Barışı kapsamında 9 bine yakın kayıt aldıklarını ifade etti.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Karabağlar'da imar barışı konuşuldu!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bakanlık tarafından riskli alan ilan edilen mahallerin muhtarlarıyla bir araya geldi, imar barışı başta olmak üzere kentsel dönüşüm ve diğer önemli konularda bilgi alışverişi yaptılar. 

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

imar barışı kentsel dönüşüm Haberi

imar barışı kentsel dönüşüm

İmar barışı kapsamında, Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkili oluyor.

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

İmar barışı yönetmeliğinde kentsel dönüşüm alanları kapsam dışına çıkartılmıyor. Dolayısı ile bu alanlardaki iskansız yapılar için de imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. 

Ancak alınan yapı kayıt belgesi yapının kentsel dönüşüm...