20 / 04 / 2024

imar barışı kredi faiz oranları 2018

imar barışı kredi faiz oranları 2018

Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışında imara aykırı binaların Yapı Kayıt Belgesi alması gerekli. Bankalar Yapı Belgesi’ne özel, düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Peki imar barışı için hangi bankalar kredi veriyor?

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

Yüzde 1,33 faizli imar barışı kredisi kullandıran bankalar!

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank kampanyalı imar barışı kredi ürünleri kapsamında yüzde 1,33 faiz oranları kredi kullandırıyor....

Kamu bankaları hala imar barışına özel kredi veriyor mu?

Kamu Bankalarının uyguladığı yüzde 1.33 faiz oranlı imar barışı kredisi devam ediyor. Bankaların diğer hemen her ürününde artan maliyetler ve riskler dolayısı ile faiz oranları değişse de imar barışı kredisi kampanyasında farklılık olmadı.

3 bankadan düşük faizli imar barışı kredisi!

13 milyon ruhsatsız ve kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışı kapsamında kredi başvuruları başladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank; ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için kredi faiz oranlarında indirime gitti.

İndirimli imar barışı kredisinin detayları!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyasıyla imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. 

İmar barışı için hangi bankalar kredi veriyor?

Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışında imara aykırı binaların Yapı Kayıt Belgesi alması gerekli. Bankalar Yapı Belgesi’ne özel, düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Peki imar barışı için hangi bankalar kredi veriyor?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

imar barışı kredi faiz oranları 2018 Haberi

imar barışı kredi faiz oranları 2018

İmar Barışı başvuruları, 8 Haziran tarihinde başladı.  31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış imara aykırı binalar için 31 Ekim tarihine kadar başvuru yapılarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınabilecek. Bu belge için gereken bedel ise sene sonuna kadar ödenebiliyor. Şu ana kadar 3 milyon 158 bin kişinin başvurunun geldiği imar barışı için hangi bankalar kredi veriyor?

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeriyle yapının maliyetinin toplanmasıyla hesaplanıyor. Toplam maliyetin konutta yüzde 3, ticaride ise yüzde 5’i Yapı Belgesi bedeli olarak alınıyor. Metrekareler, tarım amaçlı binalarda 200 lira 1-2 katlı binalarda 600 lira, 3-7 katlı binalarda 1000 lira, 8 ve daha yüksek katlı binalarda 1600 lira, villa, AVM, hastane gibi yapılarda ise 2 bin lira esas alınarak hesaplanıyor.

Vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan...