29 / 03 / 2024

İmar barışı kredi

İmar barışı kredi

Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı’nda imara aykırı binaların Yapı Kayıt Belgesi alması gerekli. Bu belgenin bedeli yapıdan yapıya değişiklik gösteriyor. Bankalar ise Yapı Belgesi’ne özel, düşük faizli kredi kampanyalarını açıklıyor...

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara kredi alınabiliyor!

Vizyon Taşınmaz Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Mete Gülbaş yapı kayıt belgesi ile yasal hale gelen aykırı alanlar için ekspertiz raporunun olumlu sonuçlanması ve satılabilir kabiliyette olması durumunda kredi kullandırılmasında bir sakınca olmadığını söyledi..  

İmar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, belge alındıktan sonra imar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

İmar barışında taksit imkanı!

İmar barışı ödemeleri için süre uzatıldı. 10 milyon 250 bin vatandaşın başvuru yaptığı uygulama ile devletin kasasına 22 milyar 900 milyon lira girdi. İmar Barışı'na gelen yenilikle birlikte kamu bankaları bedeli ödeme için kredi fırsatı sunuyor.

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

İmar barışına kredi desteği!

Yaklaşık bir senedir devam eden İmar Barışı başvuruları bu hafta sona eriyor. İmar Barışı başvuru süresinin tekrar uzatılmayacağı vurgulanarak son tarih 15 Haziran olarak duyuruldu.

TEB’den imar barışına özel kredi desteği!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘İmar Barışı’ kampanyasına katılmak isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için yüzde 1.99’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi verecek.

İmar barışı kredi kampanyası devam ediyor mu?

Başvuruların resmen uzadığı açıklanan İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli faiz oranlarıyla İmar barışı kredisi kullandırmaya devam ediyor.

Bankalar hala düşük faizli imar barışı kredisi veriyor mu?

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor...

İndirimli imar barışı kredisi veren bankalar!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor. Kamu Bankalarının uyguladığı indirimli İmar Barışı Kredisinin detaylarını Kredi Pazarı araştırdı.

İndirimli imar barışı kredisinin detayları!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyasıyla imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. 

İmar barışı için 3 kamu bankası düşük faizli kredi verecek!

İmar barışından daha çok vatandaşın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu banka; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu çalışmasını sonuçlandırdı...

İmar barışı için kredi veren bankalar!

Tapusuz 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı’nda imara aykırı binaların Yapı Kayıt Belgesi alması gerekli. Bu belgenin bedeli yapıdan yapıya değişiklik gösteriyor. Bankalar ise Yapı Belgesi’ne özel, düşük faizli kredi kampanyalarını açıklıyor...

İmar barışının kredisi de hazır!

Hükümet imara aykırı yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı sürecini başlattı, ödemeler 31 Aralık'a kadar yapılacak. Bankalar bu ödemelere özel, düşük faizli kredi paketleri açıklıyor...

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı kredi Haberi

İmar barışı kredi


İmar Barışı başvuruları, 8 Haziran’da başladı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış imara aykırı binalar için 31 Ekim tarihine kadar başvuru yapılarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınabiliyor. Bu belgenin bedeli ise sene sonuna kadar ödenebiliyor. Şu ana kadar 3 milyon 158 bin kişinin başvuru yaptığı İmar Barışı’nda bankalar da vatandaşın ödemelerini kolaylaştırmak adına çeşitli kampanyalar da açıklıyor.

MALİYETİN YÜZDE 3’Ü


Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeriyle yapının maliyeti toplanarak hesaplanıyor. Toplam maliyetin konutta yüzde 3, ticaride ise yüzde 5’i Yapı Belgesi bedeli olarak alınıyor. Metrekareler, tarım amaçlı binalarda 200 lira 1-2 katlı binalarda 600 lira, 3-7 katlı binalarda 1000 lira, 8 ve daha yüksek katlı binalarda 1600 lira, villa, AVM, hastane gibi yapılarda 2...