16 / 04 / 2024

imar barışı para yatırma nereye

imar barışı para yatırma nereye

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belli oranlarda bedel ödemesi yapılıyor. Peki, imar barışından toplanan para ne olacak?

İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal edilenler şimdi ne yapacak? İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı para iadesi dilekçesi!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alacak mı? İmar barışı para iadesi dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte yapı kayıt belgesi iptal dava dilekçe örneği...

İmar barışı iptal olanlar para iadesi!

İmar barışından yararlanmak isteyenlerin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi.  Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alabilecek mi? İşte merak edilen her şey...

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okan Gaytancıoğlu’ndan imar barışı eleştirisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yönelik imar barışından 25 milyar para toplandığını söylemişti. CHP’li Gaytancıoğlu, Bakan Kurum’un yanıtı hakkında değerlendirmede bulundu.

İzmit'te imar barışı ile 85 bin TL'lik ceza kaldırıldı!

İzmit Belediye Encümeni Cem Güler başkanlığında toplandı. 27 gündem maddesini karara bağlanırken imar barışından faydalanan 12 kişinin toplam 85 bin 220 TL’lik para cezası kaldırıldı...

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

Mera alanlarında imar barışı davası!

Mera arazisine kaçak inşaat yapan imar barışı fırsatçıları mahkemelik oldu. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödeyen fırsatçılar yapı izinlerini alamadı.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

İmar barışında para yatırma zamanı!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan imar barışına 25 binden fazla müracaat yapan vatandaşların ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırmasının gerektiğini dile getirdi. 

İmar barışında 2 milyar 800 milyon TL para toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada başvuru sayısı 5 milyon 160 bine ulaşan "imar barışı"nda 2 milyar 800 milyon lira civarında para toplandığını söyledi.

İmar barışında para yatırdıktan sonra ne yapılacak?

İmar barışında, konutlar için yüzde 3, işyerleri için ise yüzde 5 oranında ödeme yapılıyor. Peki, imar barışında para yatırdıktan sonra ne yapılacak?

İmar barışından toplanan para ne olacak?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belli oranlarda bedel ödemesi yapılıyor. Peki, imar barışından toplanan para ne olacak?

imar barışı para yatırma nereye Haberi

imar barışı para yatırma nereye

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında alınıyor.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranındadır. Yapı Kayıt Belgesi bedeli belirlenirken;

a) Yapının bulunduğu arsanın emlak vergi değeri, ilgili...