26 / 04 / 2024

İmar barışı Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler

İmar barışı Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler

İmar barışında aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Erzincan’da imar barışı paneli düzenlendi!

Türkiye Barolar Birliği ve Erzincan Barosu işbirliği ile Erzincan’da avukatlara yönelik "İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları" konularında panel düzenlendi. 

İstanbul'da imar barışında ilk tapular verildi!

Emniyetevleri Mahallesi’nde İSKİ arazisi üzerinde yer alan çok katlı yapıların tapu sorunu çözüldü. Vatandaşlar İstanbul’da ilk kez İmar Barışı Kanunu’ndan yararlanarak tapularına kavuştu.

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

İmar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

İmar barışında aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

İmar barışından kat mülkiyetine geçiş!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

İmar barışında tapular nasıl alınacak?

İmar barışında isteyenler aboneliklerini alabilecek, isteyenler yapısı hakkında çıkan para veya yıkım cezasından kurtulabilecek. Yapı kayıt belgesi ile tapu da alınabilecek. Peki, imar barışında tapular nasıl alınacak?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışı Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler Haberi

İmar barışı Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler

İmar barışında, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Yapı kayıt belgesi almak için e-devletten başvuru yapılması yeterli oluyor. Ancak aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor.

Peki, bu aşamada imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir? Söz konusu işlemler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce (TKGM) şu şekilde açıklanıyor:

Zemin tespit tutanağı ve eklerinin kadastro müdürlüğünce kontrolü yapılarak tapu müdürlüğüne intikali sağlandıktan sonra tapu müdürlüğüne;

1- Kadastro Müdürlüğü tarafından gönderilen Yapı Kayıt Belgesi/Belgeleri. Zemin Tespit Tutanağı (Ek-1), LİHKAB'SHKMMB tarafından imar planlarında umumi hizmet alanlanna denk gelen alanların bulunduğunun tespit edilmesi halinde bu kısımların terk edildiğine ilişkin ilgili belediyesinden veya kurutnundan alman belge,

2- Mevcut yapının veya yapıların dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti, ortak yerlerinin ölçüleri ve...