20 / 04 / 2024

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme programda Sarıyerliler ile bir araya geldi. Programda konuşan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar'ın projelerinin yanında durduklarını belirtti. Sarıyer’in mülkiyet, tapu gibi sorunları bulunduğunu belirten Kurum, bunları çözeceklerini söyledi. İBB Sarıyer Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa mülkiyet konusunda sorun yaşayan Sarıyerliler başta olmak üzere yüzlerce vatandaş katılım gösterdi.


BAYRAKTAR SARIYERLİLERİN HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNDU

Sarıyer'in kangrene dönmüş sorunlarını bildiklerini belirten Bakan Kurum, "Salih Başkanımız ilçe başkanı olduğu dönemde sizin imar ve mülkiyet problemleriniz için Bakanlığımızın kapısını aşındırdı. Gelip dedi ki; 'Ben Sarıyerli kardeşlerime, hemşehrilerime söz verdim.' dedi. Bu sözden dolayı da Cumhurbaşkanımızın huzurunda da sizin haklarınızı sonuna kadar savundu. Sorunlarınızı çözmek için uğraştı ve ben buna şahidim. İnşallah Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözüp kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıracağız. Gümüşdere ve Kısırkaya'da yaklaşık 17 bin vatandaşımızı ilgilendiren bölgede imar planlarını sonuçlandırma aşamasına geldik. Bu süreci Sarıyerli kardeşlerimizi memnun edecek şekilde sonuçlandıracağız.” dedi.


EN YAKIN ZAMANDA MÜLKİYETLERİNİZE KAVUŞACAKSINIZ

Bahçeköy Mahallesi’nde imar planları sonuçlanma aşamasına geldiğini dile getiren Bakan Kurum, “Burayı da vatandaşlarımız ile el birliği içerisinde, bu süreçleri beraber yürütmek istiyoruz. Sarıyer’imizin tamamı sit alanında. Sit alanı olduğu için bakanlığımız yetkisinde. Buna ilişkin bugün burada bakan yardımcıları, Tabiat Varlıkları Genel Müdürü, Mekânsal Planlama Genel Müdürü,  TOKİ  Başkanı, İller Bankası Genel Müdürü var. Sizin sorunlarınızı burada konuşup, çözüm bulmak için buraya geldik. Burada konuştuklarımız ile birlikte hemen arkadaşlarımız hızlı bir şekilde bu sorunları çözmek suretiyle en yakın zamanda mülkiyetlerinize kavuşmuş olacaksınız.” dedi. Kurum, imar barışı kapsamı dışında olan vakıf ve İTÜ mülkiyetindeki bina sahiplerinin sorununu da takas Kanununa göre karşılıklı devir yapılmasından sonra çözüme kavuşturacaklarını söyledi.


SARIYERLİ NE İSTİYORSA, O OLACAK

31 Mart'tan sonra Sarıyer'in dertleriyle dertlenen bir belediye başkanının iş başına geleceğini belirten Kurum, “Sizin derdiniz ile dertlenen bir yerel yönetim olmaması, bu sorunları aşmanıza tabi engel oldu. Bu sorunları aşamadınız. Şimdi sizin derdiniz ile dertlenen, inşallah 1 Nisan’da bir belediye başkanınız olacak. Biz de Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak desteğimizi vereceğiz ve SİT alanlarının yeniden değerlendirme çalışmalarını, hem yerleşim alanları dikkate alınarak hem de orman ve koru alanlarımızı koruyacak şekilde bu sene hızlı bir şekilde yapıp sonuçlandıracağız. Sorunlarınızın çözüleceğine buradan inşallah, 26 Mart günü sizlerin huzurunda söz veriyorum. Başkan adayımız Salih Bayraktar'la birlikte el ele verip sizin istemediğiniz, sizleri mağdur etme ihtimali olan hiçbir çalışmaya müsaade etmeyeceğiz. Sarıyerli ne istiyorsa, o olacak." şeklinde konuştu.

 

Murat Kurum: Sarıyer in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!


‘BELGEYİ DE ALDILAR, PARAYI DA YATIRDILAR’

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar: “Mülkiyet ve imar meselesi. Bu meseleyi bir seçim malzemesi olarak, siyasi malzeme olarak, her seçimde pişirip pişirip önünüze koymuşlar. Duygularınızı, hassasiyetlerini sömürmüşler. Milletin adeta aklıyla alay etmişler. Biz bunları görünce bu duruma kayıtsız kalamazdık. Derhal harekete geçtik. Teknik bir ekiple çalışmalara başladık. Raporlar hazırladık. Sürekli istişare halinde olduk ve bu sorunun çözümü için ciddi gayret gösterdik. Sonunda yasayı çıkardık. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendiydi o zaman, yasayı açıkladığında kıyamet koptu. Zenginlere çıktı, yalılara çıktı, bu yasadan bir şey olmaz diyenler ne yaptılar? Biliyorsunuz almayın dediler, yapı kayıt belgesini, yatırmayın dediler ama gittiler en önce kendileri yatırdılar. Belgeyi de aldılar, parayı da yatırdılar.” şeklinde konuştu.


‘YETTİ GARİ DİYORUZ’


Tapu meselesinin sorun olmaktan çıkacağını belirten Bayraktar; “Biz yasayı açıkladık. Yine sulandırmaya başladılar. Rayiç bedellere fahiş dediler. 24 Şubat’ta Sayın Başkanımız Binalı Yıldırım Beyefendi geldiğinde kendisine ‘Sayın başkanım, insanların kafasını bulandırıyorlar. Net bir açıklama yapmamız lazım.” dedim. Sayın başkanımız da sağ olsun, açıklama yaptı. Aynen yapmış olduğu açıklamayı birebir paylaşıyorum. “Bu arsalar sizin arsalarınız, bu evler sizin evleriniz. Emek vermişsiniz, çamurunu çiğnemişsiniz, çilesini çekmişsiniz. Buraları en makul ücretten alacaksınız” dedi. ‘Binali Yıldırım sözüdür, Recep Tayyip Erdoğan sözüdür, Salih Bayraktar sözüdür’ dedi. Biz de bunu bir talimat olarak aldık, inşallah 1 Nisan’dan sonra belediye başkanı olduğumuzda bu işin takipçisi olacağız. Artık buradan kimseye ekmek çıkmaz. Kimse mülkiyet üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın ve insanımızın da huzurunu kaçırmasın. Yetti gari diyoruz.” diye konuştu.


ANKETLERDE VE SAHADA HEYECAN VAR

Bayraktar sözlerini şu şekilde tamamladı:“Projelerimiz hayata geçtiğinde Sarıyer, turizmin, ticaretin, bilimin, teknolojinin, eğitimin, kültürün, sanatın, sporun, balıkçılığın, organik tarımın, bilimsel tarımın merkezi olacak. Bunlar olunca ne olacak. Sarıyer’de ekonomi canlanacak, istihdam oluşacak. Gençlerimiz iş bulacak, işsizlik ortadan kalkacak. Sarıyer topyekûn zenginleşecek. Girişimcilerimizin sayısı artacak. Sarıyer huzura ve refaha kavuşacak. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren Sarıyer’de yeni bir sayfa açılacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Ben bu heyecanı Sarıyer’de görüyorum. Sahada da anketlerde de görüyorum. İnşallah Sarıyer’i hak ettiği yere hep birlikte kavuşturacağız.”


Salih Bayraktar'dan Sarıyer için çılgın projeler!

Salih Bayraktar kimdir?


Geri Dön