29 / 03 / 2024

Erzincan’da imar barışı paneli düzenlendi!

Erzincan’da imar barışı paneli düzenlendi!

Türkiye Barolar Birliği ve Erzincan Barosu işbirliği ile Erzincan’da avukatlara yönelik "İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları" konularında panel düzenlendi. 



Düzenlenen programda açıklamalar yapan Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Şeref Kısacık, İmar Barışı, yasasının aynı zamanda çarpık yapılaşmayı teşvik eden, prim veren bir yasa olduğunu dile getirdi. 

Habertürk'te yer alan habere göre Erzincan Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları” konulu meslek içi eğitim semineri Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Şeref Kısacık’ın sorumluluğunda; Harita Kadastro Mühendisi Turgay Gültekin, İstanbul Barosu Avukatlarından Ali Rıza İlgezdi tarafından verildi. Toplantının açılış konuşması yapan Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları konularında seminer vermek için Erzincan’a gelen katılımcılara teşekkür etti. 

Avukat Şeref Kısacık, "Erzincan’da çok fazla İmar Barışına ve kentsel dönüşüme ihtiyaç olmadığını gördüm. Tahmin ediyordum ama tahminimden daha güzel ve daha planlı bir şehir.Erzincan’ın çok modern bir şehir ve bu planlı yapılaşmada da rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun katkısı var." diye açıklama yaptı. 

Kısacık, "Kentsel dönüşüm ve İmar Barışı özellikle büyük kentlerde çarpık yapılaşmaların olduğu yerlerde çok fazla.Bizim İmar barışı konusunda sık sık eğitim yapmamızı eleştiriyorlar. İmar Barışı, İmar affı aynı zamanda çarpık yapılaşmayı teşvik eden, prim veren bir yasadır. Ama mademki böyle bir yasa çıktı biz avukatlar olarak öğrenmek zorundayız ve müvekkillerimizi de bilgilendirmek zorundayız" dedi.

İmar Barışının çok acele çıkan bir yasa olduğunu ifade den Avukat Şeref Kısacık, imar barışının farklı iki boyutu olduğunu ifade ederek, "Birincisi, Devlet vatandaşına diyor ki ben senin beyanına göre sağlam bina yaptığını kabul ediyorum ama deprem falan olursa bina çürükse, altında kalırsan ben ona karışmam diyor. İkincisi ise İmar Kirliği ile ilgili açılan ceza davalarındaki suçlarında ortadan kalkıyor" diye açıklama yaptı.


Geri Dön