28 / 03 / 2024

imar durumu öğrenmek

imar durumu öğrenmek

İmar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın imar durumu nereden istenir?

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Bir gayrimenkulün istimlak kapsamında olup olmadığını arsanın imar durumu ile öğrenilebiliyor. Peki arsanın imar durumu nasıl öğrenilir? Yanıtı haberimizde...

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

İmar barışında son dakika! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce kişi tarafından beklenen imar affı konusu uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İmar barışı bekleyenler de son durumu merak ediyor. Peki İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? 

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son dakika!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş.'nin Kartal arazisinin imar durumu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o son dakika gelişmesi...

İl il kurbanlık fiyatları! Kurbanlık fiyatlarında son durum ne? 2022 kurban fiyatları ne kadar?

2022 Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarındaki son durumu öğrenmek istiyor. İşte merak edilen o detaylar!

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Konut kredisi faizleri Kasım 2021'de ne oldu?

Ev alacak kişiler konut kredisi faizlerindeki son durumu öğrenmek istiyor. Banka banka faiz oranlarını araştıran kişiler, en uygun faiz oranını sunan bankayı merak ediyor. Peki en uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları ve 400 bin TL'lik konut kredisi hesaplama..

Türker Proje Gayrimenkul'den Kartal arazisi imar durumu açıklaması!

Türker Proje Gayrimenkul'ün bugün gerçekleştireceği toplantının gündeminde Kartal arazisinin imar planları yer alacak. 

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

Alanya'da kontrollü yapılaşmanın önü açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Alanya'daki imar durumu tartışıldı.

ABB'den Karataş Mahallesi imar durumu ile ilgili açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Karataş'ta devam eden imar planlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararıyla imar planlarının durdurulduğunu dile getirdi.

imar durumu öğrenmek Haberi

imar durumu öğrenmek

İmar durumu nereden istenir?

İmar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge olarak karşımıza çıkıyor.


İmar durumu;

* Belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini,

* Söz konusu arsanın yapılanma koşullarını,

* Teknik şartlarının ne olması gerektiğini,

* Arsa üzerine kaç katlı bir bina yapılması gerektiğini,

* Yapının taban oturumunu,

* Toplam kapalı alanı kaç metrekare olacağını,

* Bahçe mesafelerini,

* Ön ve yan boşlukları,

* Tüm yapılanma koşullarını gösterir.


Peki, bir arsanın imar durumu nereden istenir? İmar durumu belgesi nereden alınır?


Arsanızın imar durumunu öğrenmek için gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye dilekçe verilmesi yeterli oluyor. Dilekçe örneği şu şekilde:


............. BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

İMAR ve ŞEHİRCİLİK...