19 / 04 / 2024

İmar nasıl olmalıdır

İmar nasıl olmalıdır

Kentsel dönüşümde alt yapı konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Keten İnşaat'ın Başkanı Selahattin Keten, "Parsel bazında imarlarla bunu çözemeyiz. Kentsel dönüşümdeki büyümenin ada bazında imarlar verilerek düzenlenmesi gerek" dedi.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gerekenler!

Konut satışı, pek çok detayın düşünülmesini gerektiren karmaşık bir süreç Fakat, en kritik aşamalardan biri, satıcının konutun karşılığında parayı nasıl alacağıdır. Bu sürecin, güvenilir, hukuki ve finansal bakımdan güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Metaverse'den arsa nasıl alınır?

Metaverse, son yıllarda yatırım yapmak amacıyla sanal dünyada gerçekliği sürdüren bir platformdur. NFT’ler ile alım satım yapılan bu platformda arsa satışı da mümkündür. Bu noktada Metaverse’den arsa nasıl alınır, metaverse arsa nedir ve ne işe yarar soruları önem kazanıyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

2023 yılı için yatırımcılara mesaj var! Portföy ağırlığınız böyle olmalı! İşte detaylar!

Yatırımcıları 2023 yılında ne bekliyor? Yatırımcıların 2023 yılında portföyleri nasıl olmalıdır? İşte bu soruların yanıtı!

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Promosyonda yeni dönem! Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?

“Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?” sorusuna TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü canlı yayında yanıt verdi.

İmar nasıl olmalıdır Haberi

İmar nasıl olmalıdır

İstanbul'da kentsel dönüşümün geç başladığını belirten Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, şu anda Türkiye genelinde 6,5 milyon civarında depreme dayanıksız bina bulunduğunu söyledi. Bu yapıların bir an önce yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Keten, "Aslında devlet yeterli desteği sağlıyor ancak biz inşaatçıların en büyük sıkıntısı, en büyük zorluk noktası bürokrasi oluyor. Bürokrasinin bu yönde daha hızlı bir şekilde dönmesi lazım ki eski bina rezervlerinin yenilenmesi kolaylaşabilsin" dedi. Keten, bir diğer sıkıntılarının ise plansız bir kentsel dönüşüm olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Alt yapı konusunu yeteri kadar çözemedik. Ancak parsel bazında imarlarla bunu çözemeyiz. Kentsel dönüşümdeki büyümenin ada bazında imarlar verilerek organize edilmesi gerekiyor." Başta Nişantaşı olmak üzere İstanbul'un farklı bölgelerinde birçok konut projesine imza atan Keten İnşaat, Ulus, Şişli,...