26 / 04 / 2024

imar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar

imar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar

İmar planı değişiklikliği nasıl yapılır? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar nelerdir? İşte Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alan plan değişikliği hükümleri...

İmar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Peki, imar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planı değişikliklerinde değer artışı bakanlık ve belediyelere ödenecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Antalya'da imar planı değişiklikleri konuşuldu!

Antalya'da imar planı değişiklikleri konuşuldu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında, denetim komisyonuna üye seçimi ve bazı imar plan değişiklikleri gündemiyle olağanüstü toplandı

Etimesgut Bağlıca ve Ayyıldız imar planı değişikliği askıda!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından, Etimesgut Bağlıca Mahallesi ve Ayyıldız Mahallesi için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Askı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Taş Yapı Beşiktaş projesi için imar planı değişikliği!

Taş Yapı'nın Beşiktaş proje alanı için 1/ 5000 koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/ 1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği teklifi yapıldı.

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesi söz konusu olabiliyor.Peki belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır?

Devlet, imar planı değişikliğinde zarar edene ödeme yapacak!

Devlet, imar planı değişikliğinde zarar edene ödeme yapacak. İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100'e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek.

İmar planı değişen arazinin değer artışını kim belirleyecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak diin açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

Ahmet Davutoğlu'nun imar plan değişikliği açıklaması!

İmar planlarına yeni düzen Başbakan Davutoğlu, imar plan değişikliği konusunda ise şu açıklamaları yaptı: İmar planı değişikliği sonucu oluşan değer artışından belediyelerin pay almasını sağlayacağız..

Etimesgut Topçu Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından, Etimesgut Topçu Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıktı. Askı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Beylikdüzü Yakuplu, Gürpınar, Kavaklı ve Adnan Kahveci'de imar planı değişiklikleri!

Beylikdüzü Belediye Meclisi, 5 Ocak 2015 Pazartesi günü gerçekleştireceği toplantısında Kavaklı, Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci Mahallelerindeki imar planı değişiklerini oylayacak. İşte imar planı değişikliği önerilen o ada ve parseller...

ÖİB, Çeşme imar planı değişikliği onayladı!

Özelleştirme kapsam ve programındaki iki taşınmazın satışı ile bazı imar planı değişiklikleri onaylandı. Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete' nin 18.12.2014 tarihli sayısında yayımlandı.

Çeşme Dalyan'ın imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da Çeşme 'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

imar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar Haberi

imar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar!

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar, 2 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Zorunlu hallerde böyle bir değişiklik yapılabilmesi için:


1- İmar planındaki durumu değişecek olan sosyal ve teknik altyapı alanındaki tesisi gerçekleştirecek ilgili yatırımcı Bakanlık ve kuruluşların görüşü alınacaktır.


2- İmar planındaki bir sosyal ve teknik alt yapı alanının kaldırılabilmesi ancak bu tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir.


3- (Değişik:RG-8/7/2005-25869) Onaylı imar planlarında kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanı olarak belirlenen kullanımlar dışında kalan alanlarda plan...