23 / 04 / 2024

imar planı notları

imar planı notları

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Bülent Arıç ve Melih Gökçek arasındaki polomiğe ilişkin basın açıklaması yayınladı. İşte o haber...

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Hadımköy toplulaştırma alanlarına ilişkin imar planı askıda!

Arnavutköy Hadımköy Merkez Bölgesi Plan Notlarında Toplulaştırma Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Gaziosmanpaşa Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notları itirazlarına ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Konak'ta imar plan notları yürütmesi durdu!

Konak Belediye Meclisi'nin CHP Grubu içindeki bölünme nedeniyle yenisini onaylamadığı 2014 yılında yapılan 1/1000 ölçekli plan ve uygulama imar planı lejant ve plan notu değişikliklerinin yürütmesini durdurdu.

Batman Beşiri'nin imar planı onaylandı!

Beşiri Belediyesi tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan yeni imar planları kamuoyuna duyuruldu. İlçe merkezine ait imar planı, plan notları ve plan açıklama raporları belediyeye ait internet sitesinde yayınlandı.

Kocaeli'de uygulama imar plan notları değerlendirildi!

Kocaeli'de organize edilen ilçe belediyelerin katılımıyla da Uygulama İmar Planı Plan Notlarının değerlendirildiği ve imar uygulamalarında bütünlük sağlanmasını hedeflenen bir toplantı gerçekleştirildi.

Arsuz Belediye Meclisi toplantısında imar planı görüşüldü!

Hatay Arsuz Belediye Meclisi Arpaderesi’nde çok amaçlı sosyal tesis yapımı için yer tahsisi yapıldı, 1/1000 ölçekli uygulama İmar plan notlarına yapılan itirazlarla ilgili imar komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

Hatay Arsuz Belediyesi 1/1000'lik imar planı itirazlarını kabul etti!

Hatay Arsuz Belediye Meclisi Arpaderesi’nde çok amaçlı sosyal tesis yapımı için yer tahsisi yapıldı, 1/1000 ölçekli uygulama İmar plan notlarına yapılan itirazlarla ilgili imar komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

Yenimahalle Anteks imar planında yükseklik artışı!

Ankara Yenimahalle İlçesi, Anteks Etabı imar planı plan notlarında belirtilen yapı yüksekliklerinin 12,50 metreden en çok 18,00 metre olarak düzeltilmesine dair plan notu değişikliği bugün askıya çıktı...

Kuzey Ankara Girişi Karaören imar planı askıya çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Karacaören Etabı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları değişikliği bugün askıya çıktı...

FTSO'dan Fethiye imar planı açıklaması!

Fethiye, yaklaşık 3 aydır imar konusunda ciddi bir sorun yaşıyordu. 12 Ocak 2015 tarihinde Revize edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarının uygulanmasından kaynaklanan sorun Fethiye'de inşaat sektörünü 3 ay durma noktasına getirdi.

Kartal E-5 Güneyi imar plan notları askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal İlçesi, 1/ 5.000 ölçekli E-5 Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı plan notlarına ilişkin plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Çatalca imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı plan notlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ilanen askıya çıkarıldı. İşte o plan tadilatı...

imar planı notları Haberi

imar planı notları

TMMOB Şehir Plancıları  Odası Ankara Şubesi olarak Ankara kentine ilişkin planları düzenli  inceleyip, kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırı hususları  içeren işlemleri yargıya taşıyor ve hukuki denetim yolu ile mücadele  ediyoruz. Son bir yılı aşkın süre zarfında yapmış olduğumuz  incelemelerimiz kapsamında; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından  onaylanan planların ayrılmaz bir bütünü olan plan notları arasında  "tuhaf notlara" rastladığımızı belirterek, bu plan notları sorununa  dikkat çekmek isteriz. Birçoğu saçmalık olarak nitelendirilebilecek,  meslek ahlakına, işleyişine ve hukuka aykırı olarak onaylanan plan  notlarının yaygınlaşması ve bir "usule" ya da "doğruya" dönüşmesi  tehlikesi karşısında mesleki açıdan bir nevi uyarı niteliğindeki bu  açıklama, hem bir zorunluluk taşımakta hem de siyasi tahlil  içermektedir.


Çeşitli hülle yöntemlere başvurmak  suretiyle sermayenin kent mekânı üzerinden tahayyül ettiği kar ve bu...