25 / 04 / 2024

İmar planları askı süreleri

İmar planları askı süreleri

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki gösterdi.

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Karabağlar planları askıya çıkarıldı! 607 hektarlık alanda kritik ayrıntı!

İzmir'in Karabağlar ilçesi 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, askıya çıkartıldı. 

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tamamlanan Riva Deresi çevresindeki toplam 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

Bursalıların 12 yıldır beklediği imar planları askıda!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2011 yılından itibaren önemli bir sorun olan ve mahkeme kararlarıyla bir türlü yürürlüğe konamayan Çağrışan – Göynüklü 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerek, yerel belediye tarafından askıya alındı.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Pendik Esenyalı ve Güzelyalı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Esenyalı, Güzelyalı Bölgesi İmar Planları İmar Hakkı Transferi Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 13 Ocak 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin İmar Planlarına Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 Tarihli ve 28717 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak İlan Edilen Riskli Alana İlişkin İmar Planlarına Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bahçelievler Merkez, Yenibosna, Kocasinan Mahalleleri'ndeki riskli yapılara ilişkin plan itirazı askıda!

Bahçelievler ilçesi, 22.03.2021 tasdik tarihli Merkez, Yenibosna, Kocasinan Mahalleleri, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 24.03.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beşiktaş Dikilitaş'taki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşiktaş ilçesi, 1. Etap Dikilitaş Balmumcu Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İmar planları askı süreleri Haberi

İmar planları askı süreleri

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 16 Haziran'a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs tarihine çekilmesini tepkiyle karşıladı. Şen, “Bakanlık neden planların askı süreci konusunda acele etmekte, istenmeyen kimsenin görmesi gerekmeyen planlar mı onanacak! Mesafenin korunması istenilen bir süreçte askıdaki planlara nasıl katılım sağlanıp itiraz edilmesi bekleniyor?” diye sordu. 

Diğer yandan Şen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planlarının 6 Mayıs tarihinden beri askıya çıkma ihtimali olduğu ifade edilerek itiraz haklarını kullanacakları zamanla ilgili uyarılar yaptı.

“NE YAPILMAK İSTENİYOR?” 

Günebakış Gazetesi'nden Filiz Yıldırım'ın haberine göre; koronavirüs nedeniyle 16 Haziran tarihine kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a düşürülmesine tepki gösteren Başkan Şen, şöyle sordu: “Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığının...