19 / 04 / 2024

imar teşviği büyükçekmece

imar teşviği büyükçekmece

Büyükçekmece'de vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek kentsel dönüşümü hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün imar teşviği niteliğindeki çalışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Akgün, teşvik için onay beklendiğini söylrfi...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Büyükçekmece, İstanbul depremi için devasa tehlike: 7,5 ila 8 şiddetinde felaket! Binlerce kişinin hayatı tehlikede!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün açıklamalarına göre, Büyükçekmece ilçesi muhtemel İstanbul Depremi'nde büyük bir felakete maruz kalabilir ve yaklaşık 25 bin kişi risk altında olabilir. Ayrıntılar haberimizde...

Hilal Hill Büyükçekmece’de  3. ve 4. etap için düğmeye basıldı!

Hilal Hill Büyükçekmece’de 3. ve 4. etap için düğmeye basıldı. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 297 Ada, 2 Parselin Kuzeyinde Bulunan Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

Büyükçekmece sahilindeki iş yerleri yıkılıyor!

Büyükçekmece Albatros Sahili'nde bulunan 12 esnafa ait iş yerleri yıkılıyor. Ekiplerin yıkım işlemleri sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Büyükçekmece sahilindeki 7 işletme belediye ekiplerince yıkıldı!

Büyükçekmece sahilinde gözleme satan toplam 14 işletmeden 7'si kaçak olduğu gerekçesiyle İBB ekipleri tarafından yıkıldı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece Şubesi bugün Büyükçekmece'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar izni iki katına mı çıkarıldı?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ‘Avenue İstanbul’ adlı konut projesinde imar iznini usulsüz şekilde neredeyse iki katına yükseltti. Şirket 3 blok yerine 5 blok dikti. İBB emsalsiz ranta göz yumdu.

Büyükçekmece için yeni projeler hazırlanıyor!

Büyükçekmece Belediye personeli yeni projeler geliştirmek için Avrupa İşletmeler Ağı ve Teknopark Sorumluları ile belediye hizmet binasında buluştu.

imar teşviği büyükçekmece Haberi

imar teşviği büyükçekmece

Büyükçekmeceliler, kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanmasını bekliyor. 

Kaçırılmayacak fırsat Olası bir depremde yıkılma riski taşıyan binaların, vatandaşların katılımıyla yenilenmesini hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün projesine Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. 


Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren düzenleme, şimdilik İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay bekliyor. Evlerini yenilemek isteyen vatandaşlara yüksek yüzdeli imar izni vererek, yıkılma riski taşıyan yapıların yenilenmesinin yolunu açmaya çalışan Akgün, "Bu düzenleme Büyükçekmece'deki binaların değerini arttıracak. İmar izninin arttırılacağı çalışmayı, Büyükçekmeceliler için kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyorum" diye konuştu. 

Müteahhitler harekete geçecek Yapıları, deprem yönetmeliğine ve kıyı kenar kanununa göre yeniden yaptırmak isteyen vatandaşlar, şimdiden belediyeye başvurmaya başladılar. Özellikle Büyükçekmece Merkezi'ndeki eski apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, binalarını yenilemek üzere komşularından imza toplamaya başladılar. Arazilerin büyüklüklerine göre vatandaşlara önemli bir...