26 / 04 / 2024

Büyükçekmece imar teşviği için büyükşehir belediyesinden onay bekliyor!

Büyükçekmece imar teşviği için büyükşehir belediyesinden onay bekliyor!

Büyükçekmece'de vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek kentsel dönüşümü hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün imar teşviği niteliğindeki çalışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Akgün, teşvik için onay beklendiğini söylrfi...



Büyükçekmeceliler, kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanmasını bekliyor. 

Kaçırılmayacak fırsat Olası bir depremde yıkılma riski taşıyan binaların, vatandaşların katılımıyla yenilenmesini hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün projesine Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. 


Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren düzenleme, şimdilik İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay bekliyor. Evlerini yenilemek isteyen vatandaşlara yüksek yüzdeli imar izni vererek, yıkılma riski taşıyan yapıların yenilenmesinin yolunu açmaya çalışan Akgün, "Bu düzenleme Büyükçekmece'deki binaların değerini arttıracak. İmar izninin arttırılacağı çalışmayı, Büyükçekmeceliler için kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyorum" diye konuştu. 

Müteahhitler harekete geçecek Yapıları, deprem yönetmeliğine ve kıyı kenar kanununa göre yeniden yaptırmak isteyen vatandaşlar, şimdiden belediyeye başvurmaya başladılar. Özellikle Büyükçekmece Merkezi'ndeki eski apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, binalarını yenilemek üzere komşularından imza toplamaya başladılar. Arazilerin büyüklüklerine göre vatandaşlara önemli bir fırsat sunacak düzenleme, kat karşılığı iş yapan müteahhitleri de harekete geçirecek. Düzenlemeye göre; Atatürk, Cumhuriyet, Dizdariye ve Fatih Mahalleleri ile 19 Mayıs Mahallesi'nin göl havzası dışında kalan kısmında bin metrekare arazi üzerindeki bina için imar izni yüzde 25 kadar arttırılacak. 


3 bin metrekarelik arazi üzerindeki binayı yenilemek isteyen vatandaşlara da yüzde 35 imar artışı sağlanacak. Eski binaların yoğunlukta olduğu Tepecik'te ve Muratçeşme'de dönüşüm yapmak isteyen mal sahiplerine ise pozitif ayrımcılık uygulanacak. İmar teşviği, Tepecik'in göl havzası dışında kalan bölümlerinde ve Muratçeşme'de bin metrekareye yüzde 35, 2 bin metrekareye yüzde 40, 3 bin metrekareye ise yüzde 45 olarak uygulanacak. Ayrıca eğimli arazilerdeki kot farkları vatandaşlara kat olarak geri dönecek. Düzenleme, kat karşılığında iş yapan müteahhitleri harekete geçirecek. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön