18 / 04 / 2024

büyükçekmece imar teşviği

büyükçekmece imar teşviği

Büyükçekmece'de vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek kentsel dönüşümü hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün imar teşviği niteliğindeki çalışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Akgün, teşvik için onay beklendiğini söylrfi...

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Mahallesi, 756 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 09.12.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 297 Ada, 2 Parselin Kuzeyinde Bulunan Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Dizdariye Mahallesi, 350 ada, 1 ve 2 parsellerin güneyinde kalan terli alana ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Mimarsinan mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan mahallesi, 125 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Çakmaklı Mahallesi, 149 ada, 27 parsel ve 150 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar izni iki katına mı çıkarıldı?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ‘Avenue İstanbul’ adlı konut projesinde imar iznini usulsüz şekilde neredeyse iki katına yükseltti. Şirket 3 blok yerine 5 blok dikti. İBB emsalsiz ranta göz yumdu.

Büyükçekmece İSKİ Tepecik Arıtma Tesisi yolu imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

büyükçekmece imar teşviği Haberi

büyükçekmece imar teşviği

Büyükçekmeceliler, kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanmasını bekliyor. 

Kaçırılmayacak fırsat Olası bir depremde yıkılma riski taşıyan binaların, vatandaşların katılımıyla yenilenmesini hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün projesine Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. 


Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren düzenleme, şimdilik İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay bekliyor. Evlerini yenilemek isteyen vatandaşlara yüksek yüzdeli imar izni vererek, yıkılma riski taşıyan yapıların yenilenmesinin yolunu açmaya çalışan Akgün, "Bu düzenleme Büyükçekmece'deki binaların değerini arttıracak. İmar izninin arttırılacağı çalışmayı, Büyükçekmeceliler için kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyorum" diye konuştu. 

Müteahhitler harekete geçecek Yapıları, deprem yönetmeliğine ve kıyı kenar kanununa göre yeniden yaptırmak isteyen vatandaşlar, şimdiden belediyeye başvurmaya başladılar. Özellikle Büyükçekmece Merkezi'ndeki eski apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, binalarını yenilemek üzere komşularından imza toplamaya başladılar. Arazilerin büyüklüklerine göre vatandaşlara önemli bir...