24 / 04 / 2024

imara uygun olmayan yapı

imara uygun olmayan yapı

Toprak tapusu ne demektir?: İnşaatı tamamlanmayan yapılarda ya da inşaatı tamamlanmış fakat imara uygun olmayan ve iskanın verilemediği gayrimenkullerin satışında söz konusu olan tapuya deniyor...

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC, çalışanlarının finans sektöründe uygun olmayan mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp gibi platformları kullanması nedeniyle 15 milyon dolarlık ceza ödemek zorunda kalacak.

Ev sahipleri ve kiracılara önemli uyarı! O ceza yanlış kişiye kesiliyor

Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetimler sıkılaştı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanıyor. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını ifade edilirken Avukat Selen Karataş'tan önemli açıklama geldi.

Yeni Evim kampanyasında kapora dolandırıcılığına dikkat! Siz de mağdur olabilirsiniz!

Ev alacak kişiler tarafından merakla beklenen Yeni Evim Kampanyası’nda dolandırıcılar, krediye uygun olmayan konutları kampanya dahilinde yalanıyla satmaya çalışıyor.

En uygun kurutmalı çamaşır makinesi kaç TL?  6 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Balkonu olmayan ya da küçük evler için uygun bir seçenek oluşturan kurutmalı çamaşır makineleri 9.000 TL’den başlayarak 25 bin TL’ye kadar değişen fiyatlarla satılıyor.

Sancaktepe Fatih Mahallesi plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Fatih Mahallesi, Yerleşime Uygun Olmayan Alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Trafik cezaları nasıl ödenir?

Trafikte uygun olmayan davranışlarda bulunan sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Peki yazılan bu trafik cezaları nasıl ödenir? İşte detaylar!

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Türkiye'de 729 bin riskli yapı tespit edildi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 2 yıl içinde imara uygun olmadığı belirlenen binalarla ilgili alınan kararların açıklanması talebiyle verdiği yazılı önergesinde, imara uygun olmayan binaların illere göre dağılımı ve yıkım kararı alınan bina sayısını sordu. 

Yerleşime uygun olmayan yerlere konut yapılmamalı!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Bora Sonuvar son depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava!

Çalışmaları süren Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara uygun olmayan yapılarla ilgili denetimlerine devam ediyor. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava nasıl açılır? İşte tüm merak edilenler...

imara uygun olmayan yapı Haberi

imara uygun olmayan yapı


Toprak tapusu ne demektir?


Toprak tapusu, inşaatı tamamlanmayan yapılarda ya da inşaatı tamamlanmış fakat imara uygun olmayan ve iskanın verilemediği yapılarda ve kaçak olarak inşa edilen bunun sonucunda tapuda hala arsa niteliğinde görünen gayrimenkullerin satışında söz konusu olan tapuya deniyor. Ortada satışa konu olabilecek daire veya binanın olmaması halinde gayrimenkulün satışı toprak tapusu üzerinden yapılıyor. Toprak tapusunun söz konusu olduğu durumlar, gerçekte veya tapu kayıtlarında yapının gözükmediği durumlar olarak sıralanıyor.


Örneğin, bir yapının inşaat çalışmalarının bittiğini ancak yapıya iskan ruhsatının alınmadığını varsayarsak bu yapıda gerçekleşen satış, tapu kayıtlarında yapı gözükmediği için; bir diğer ifade ile söz konusu yapının bulunduğu yer hala arsa olarak kayıtlı olduğu için, müteahhidin kendi payına düşen bölümleri satması ile gerçekleşiyor.


Kaçak yapılarda gerçekleşen satışlar da toprak tapusu üzerinden...