27 / 04 / 2024

imf başkanı

imf başkanı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

IMF Başkanı'ndan 2023 yılı için iç karartan tablo!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin üçte birinin 2023 yılında resesyona girmesini beklediklerini ancak ABD'nin diğerlerine göre daha güçlü durumda olduğunu belirterek gelişmekte olan ülkelerin yüksek faiz ve güçlü dolar nedeniyle çok daha vahim tablolarla karşılaşacağını ifade etti.

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!

IMF Başkanı Georgieva, İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng ve BoE Başkanı Bailey ile politika tutarlılığının önemini görüştüklerini açıklayarak, "Sadece İngiltere'ye değil herkese mesajımız; maliye politikası para politikasını baltalamamalı." şeklinde konuştu.

IMF Başkanı Georgieva: Kriz 28 trilyon dolara mal olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik ve finansal istikrar için sağlanan desteklerin bir süre daha kritik bir öneme sahip olacağını belirterek, "Fişi çok erken çekerseniz, kendi kendinize ciddi zarar verme riski alırsınız" dedi. 

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva: Dünya ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı krizden yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını dile getirdi.

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

IMF Başkanı Georgieva: Brexit sancılı olacak!

IMF Başkanı Georgieva, "Brexit'in sancılı olacağı çok net. Dikkate değer şekilde Avrupa ve İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle endişeliyim." ifadesini kullandı.

IMF'nin yeni başkanı seçildi!

Bulgar asıllı Kristalina Georgieva, Uluslararası Para Fonu'nun yeni başkanı oldu. Georgieva'nın 1 Ekim'den itibaren IMF başkanı olması kararını açıkladı.

IMF Başkanı Lagarde: Türkiye altyapıya önem veriyor!

IMF Başkanı Lagarde, altyapı projelerinde Türkiye'nin son dönemde büyük önem verdiği kamu-özel sektör ortaklığına dikkat çekti. Başkan Lagarde, İslami finansmana da ayrı bir parantez açtı.

IMF eski başkanının evi 3.3 milyon dolara satıldı!

IMF eski Başkanı Dominuque Strauss-Kahn'ın evi 3.3 milyon dolara satıldı...

imf başkanı Haberi

imf başkanı

Kristalina Georgieva, küresel ekonominin son durumuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından soru-cevap bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF'ye yönelik eleştirilerine dair bir soru üzerine, "Aslında Türkiye dahil tüm üyelerimizle çok yapıcı temaslar içerisindeyiz" dedi.

Georgieva'nın bu açıklamaları, liraya alım getirdi. Bloomberg verilerine göre, ilk tepki olarak lira yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı ve dolar/TL kuru 6,62'ye geriledi. Dolar/TL paritesi halen 6,66 seviyelerinde seyrediyor.

'Üyelerimizin yanında olacağız'

Reuters ajansındaki habere göre, Georgieva, "Türkiye dahil tüm üyelerimizle bu yapıcı teması devam ettireceğiz. Üyelerimizin yanında olacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini gidermek için şu aşamada IMF'den yardım isteme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylemişti.

IMF'nin de Mart ayı sonunda kendisinden yardım isteyen üye ülkelere ilişkin yaptığı açıklamada...