26 / 04 / 2024

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 



Georgieva, dünya ekonomisindeki toparlanmanın yeterince hızlı olduğunu belirtti ve ülkelerin özellikle büyük bir enflasyon riskiyle karşı karşıya kalmadığı sürece faiz oranlarını düşürmemeleri gerektiğini vurguladı.

Rusya – Ukrayna sürecine dair değerlendirme yapıldı..

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Katar Ekonomi Forumu'nda merkez bankalarının salgın ve Rusya-Ukrayna savaşı süresince gösterdiği çabaları tartıştı. Georgieva merkez bankalarının uyumlu bir şekilde hareket ettiğini ve bu sayede hızla yükselen enflasyon seviyelerinin düştüğünü vurguladı. Georgieva, merkez bankalarının alınan kararlarda kararlı bir duruş sergilediğini söyledi ve bu tutumun sayesinde ekonomik istikrarın korunduğunu belirtti. IMF Başkanı merkez bankalarının verdiği desteklerin ülkelerin kriz dönemlerinde hayatta kalmalarına yardımcı olduğunu da ekledi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Katar Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, merkez bankalarının ülkelerin ekonomik krizlerle mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Koordineli bir şekilde hareket eden merkez bankalarının salgın ve Rusya-Ukrayna savaşı süresince enflasyonu kontrol altına aldığına değinen Georgieva, ancak çekirdek enflasyonda gıda fiyatlarının yüksek seyretmesi sebebiyle gerçek bir düşüş yaşanmadığını belirtti.

Merkez bankalarının rotasından şaşmaması gerektiğine işaret ederek, faiz oranlarında erken geri adım atmanın enflasyonu daha da büyütebileceğine vurgu yaptı. IMF Başkanı, merkez bankalarının sağladığı desteklerin kriz dönemlerinde ülkelerin ayakta kalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Georgieva, ülkelerin ihtiyaç duydukları reformları yaparak ekonomik büyümeyi sürdürmenin önemine de değindi.


Geri Dön